Subota, 20 srpnja, 2024
Glazba

Susret zborova mladih franjevačke provincije

U subotu, 18. listopada 2014., u pulskoj župi sv. Antuna Padovanskog održan je susret zborova mladih iz župa u kojima djeluju franjevci Provincije sv. Jeronima iz Zadra.

Nakon okupljanja u popodnevnim satima, program je započeo pobožnošću krunice koju su animirali mladi. Misno slavlje predvodio je fra Bojan Rizvan, župni vikar Župe sv. Antuna u Puli. Poslije mise zborovi su se predstavili pojedinačno sa po dvije pjesme. Sudjelovali su: Zbor mladih iz samostana sv. Frane u Zadru, Zbor mladih Župe Srca Isusova iz Zadra, Zbor FRAME iz riječke Župe sv. Nikole Tavelića te domaćini, FRAMA Župe sv. Antuna Padovanskog iz Pule.

Na kraju je župnik domaćin, fra Tomislav Hrstić, zborovima podijelio zahvalnice za sudjelovanje, a druženje je nastavljeno uz zajedničku večeru i obilazak Pule. Susret je zaključen zajedničkim nastupom na nedjeljnoj podnevnoj misi, 19. listopada 2014. u crkvi sv. Antuna. Tu, podnevnu misu animiraju mladi duhovnim šansonama, i jedna je od posjećenijih misa za mlade u Puli, i sa najdužom tradicijom.

G. Krizman

Najave