Aktualno

Prvi pohod biskupa Štironje pulskoj kat…

Prvi pohod biksupa Štironje pulskoj katedrali U nedjelju, 19. ožujka 2023. u prigodi tradicionalnog biskupijskog korizmenog hodočašća u pulsku...

Završni zahvalni govor mons. Ivana Šti…

Završni zahvalni govor mons. Ivana Štironje na svečanosti uvođenja u službu, 18. 3. 2023. Ja ne znam kako ste...

Obavijest o poteškoćama na web stranic…

Zbog skorog prelaska na novu konfiguraciju web stranice, privremeno se sadržaji članaka ovdje pojavljuju niže ispod Najava. Zahvaljujemo...

Video zapis prijenosa svečanosti ustoli…

Video zapis prijenosa svečanosti ustoličenja mons. Ivana Štironje

Prva homilija novog biskupa

Prva homilija novog biskupa Homilija mons. Ivana Štironje prigodom svečanosti Uvođenja u službu porečkog i pulskog biskupa, u Poreču...

Poreč: Uvođenje u službu mons. Ivana …

Poreč: Uvođenje u službu mons. Ivana Štironje „Nastojat ću i obećavam da ću biti pastir, otac, brat i prijatelj...

PlakatDani mučeništva sl. Božjega Miroslava Bulešića obilježit će se od 22. - 25. kolovoza u Lanišću. Izabrani su ti dani jer je upravo 24. kolovoza 1947. Miroslav Bulešić u Lanišću bio mučenički ubijen.

Župljani Lanišća pripremaju tim povodom bogat kulturno-umjetnički i duhovni program.

Trodnevnica, uoči nedjelje, 25. kolovoza, započinje 22. kolovoza kada će se osim sv.mise koju će predvoditi vlč. Darko Zgrablić, održati koncert duhovne glazbe. U petak, 23. kolovoza, nakon sv. mise koju će predvoditi vlč. Domagoj Matošević, bit će predstavljena knjiga: „Vlč. Stjepan Cek: uspomene na svećeničke godine u Istri, 1937 – 1965".

U subotu, na dan mučeništva Miroslava Bulešića, osim euharistijskih slavlja u Svetvinčentu u 18 sati, a u Lanišću u 19.30 sati koju će predvoditi don Zdenko Dundović, predviđena je i projekcija filma o budućem blaženiku.

U nedjelju, 25. kolovoza biskup Porečke i Pulske biskupije, mons. Dražen Kutleša, predvodit će euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Sv. Kancija, Kancijana i Kancijanile u Lanišću.

Nakon sv. mise mladi iz Lanišća upriličit će recital „Oče budi volja tvoja" kojeg je napisao sl. Božji Ivo Peran, a koji prikazuje životni put Miroslava Bulešića.

Završni dio recitala odigrava se ispred novopostavljene biste sl. Božjeg Miroslava Bulešića i ukomponiran je u otkrivanje i blagoslov iste. Bistu u čast sluge Božjega Miroslava Bulešića podižu župljani župe Lanišće i Lanišćani iseljeni diljem svijeta.
Program završava s tradicionalnom "laniškom večernjom".

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.