Četvrtak, 25 srpnja, 2024
Miroslav Bulešić

Dani mučeništva Miroslava Bulešića u Lanišću

Dani mučeništva sl. Božjega Miroslava Bulešića obilježit će se od 22. – 25. kolovoza u Lanišću. Izabrani su ti dani jer je upravo 24. kolovoza 1947. Miroslav Bulešić u Lanišću bio mučenički ubijen.

Župljani Lanišća pripremaju tim povodom bogat kulturno-umjetnički i duhovni program.

Trodnevnica, uoči nedjelje, 25. kolovoza, započinje 22. kolovoza kada će se osim sv.mise koju će predvoditi vlč. Darko Zgrablić, održati koncert duhovne glazbe. U petak, 23. kolovoza, nakon sv. mise koju će predvoditi vlč. Domagoj Matošević, bit će predstavljena knjiga: „Vlč. Stjepan Cek: uspomene na svećeničke godine u Istri, 1937 – 1965″.

U subotu, na dan mučeništva Miroslava Bulešića, osim euharistijskih slavlja u Svetvinčentu u 18 sati, a u Lanišću u 19.30 sati koju će predvoditi don Zdenko Dundović, predviđena je i projekcija filma o budućem blaženiku.

U nedjelju, 25. kolovoza biskup Porečke i Pulske biskupije, mons. Dražen Kutleša, predvodit će euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Sv. Kancija, Kancijana i Kancijanile u Lanišću.

Nakon sv. mise mladi iz Lanišća upriličit će recital „Oče budi volja tvoja” kojeg je napisao sl. Božji Ivo Peran, a koji prikazuje životni put Miroslava Bulešića.

Završni dio recitala odigrava se ispred novopostavljene biste sl. Božjeg Miroslava Bulešića i ukomponiran je u otkrivanje i blagoslov iste. Bistu u čast sluge Božjega Miroslava Bulešića podižu župljani župe Lanišće i Lanišćani iseljeni diljem svijeta.
Program završava s tradicionalnom “laniškom večernjom”.

Najave