Subota, 13 srpnja, 2024
Novosti

Završena biskupijska malonogometna liga

Ove je godine pobjedu KMNL „Bl. Miroslav Bulešić“ odnijela ekipa župe sv. Antuna Padovanskog iz Pule. Porečka i Pulska biskupija domaćin ovogodišnje Velike završnice KMNL Crkve u Hrvata.

U subotu, 10. svibnja 2014., na sportskom terenu pulskog Biskupijskog misijskog sjemeništa „Redemptoris Mater“ održana je završnica kola 8. sezone Katoličke malonogometne lige „Bl. Miroslav Bulešić“.

Prvo mjesto osvojila je ekipa pulske Župe sv. Antuna Padovanskog, obranivši tako prošlogodišnji naslov. Ekipi je to sveukupno treće osvojeno zlato, a župa do sada ima četiri pobjednička pehara, jer, osim ekipe koja nosi ime župe, tu djeluju još dvije ekipe, FRAMA sv. Antun Pula i ekipa Svetišta Gospe od Milosti u Šijani. Drugo mjesto osvojila je ekipa sv. Lovre iz Premanture, a treće mjesto ekipa pulske župe sv. Josipa.

Najboljim igračem proglašen je Valter Cetina iz ekipe sv. Lovre iz Premanture; najboljim strijelcem proglašen je Zvonimir Milatović iz ekipe sv. Josipa, a najbolji golman KMNL „Bl. Miroslav Bulešić“ je Kristijan Karlušić također iz ekipe sv. Josipa.

Prema kriterijima fair play igre nagradu je osvojila prvoplasirana ekipa sv. Antun Pula.

Ove sezone je u nogometnom nadmetanju u biskupijskoj malonogometnoj ligi sudjelovalo sveukupno 10 ekipa.

Prvoplasirani i drugoplasirani na biskupijskoj malonogometnoj ligi sudjelovati će na Završnici KMNL, kojoj će ove godine biti domaćin upravo Porečka i Pulska biskupija. Veliko finale trajati će, s mnogobrojnim programima, od petka 30. svibnja do nedjelje 01. lipnja, a igrati će se u dvoranama četiri istarska grada. Drugog dana završnice ekipa sv. Antun igrati će u Pazinu, u sportskoj dvorani Pazinskog Kolegija – Klasične gimnazije, a ekipa sv. Lovre igrati će u Puli, u sportskoj dvorani na Stoji.

Završnica će započeti u petak, 30. svibnja okupljanjem i zajedničkom misom svih sudionika u Svetvinčentu, na grobu bl. Bulešića, koje će predvoditi biskup u miru mons. Ivan Milovan. Drugog dana će se sportski susreti održavati u četiri dvorane, u Puli, Pazinu, Poreču i Labinu, četvrtfinale će se igrati u Puli i Pazinu, a završnica će biti u nedjelju u Pazinu, kada je predviđena i revijalna utakmica te brojni drugi sadržaji.

Biti će to prigoda da veći broj ljudi u gradovima gdje će se igrati utakmice, vide da postoje i nogometna natjecanja u kojima nema ni psovke, ni podmetanja, da postoje sportski ambijenti gdje vladaju neki značajno drugačiji međuljudski i sportski odnosi.

G. Krizman

Najave