Subota, 20 travnja, 2024
Novosti

Sastanak svećenika i redovnika Porečke i Pulske biskupije

Središnja tema sastanka bio je dijecezanski pastoralni plan, u svjetlu promicanja štovanja bl. Miroslava Bulešića.

U ponedjeljak, 12. svibnja 2014., održan je redoviti sastanak svećenika i redovnika Porečke i Pulske biskupije u Pazinskom kolegiju. Okupilo se oko pedesetak svećenika.

Mons. Vilim Grbac, generalni vikar zadužen za pastoral u Biskupiji govorio je o smjernicama pastoralnog plana u vidu sustavnog promoviranja štovanja bl. Miroslava Bulešića.

Nakon više susreta različitih biskupijskih savjetodavnih vijeća u kojima osim klera sudjeluju i zauzeti vjernici laici, definirano je niz prijedloga za konkretne načine kako da štovanje bl. Bulešića zaživi u životu župnih zajednica Porečke i Pulske biskupije.

Predloženo je da svakog 24. u mjesecu, kao spomen na 24. kolovoza 1947., dan pogibije Blaženika, u župama bude organizirano nešto na tu temu: propovijed, krunica, križni put ili tribine sa eventualnim gostima predavačima, projekcija filmova o Blaženiku, čitanje njegovih zapisa te razmatranja o nekom specifičnom aspektu Blaženikovog lika i djela ili neki drugi prigodni sadržaj. Načelno su najavljena i značajna biskupijska zbivanja kojima će se obilježiti obljetnica smrti, godišnjica beatifikacije i drugi značajni datumi, a sve to u cilju da lik i djelo blaženog Miroslava Bulešića bude živa nit koja potiče i nadahnjuje vjernike u župama Porečke i Pulske biskupije.

Najave