Srijeda, 22 svibnja, 2024
Glazba

V. koncert popularne duhovne glazbe “Svetoj Eufemiji”

ROVINJ: U nedjelju, 07. rujna,  na gradskom trgu u Rovinju u 20.30 sati pod pokroviteljstvom Grada Rovinja i Župe Svete Eufemije održan je 5. Koncert «Svetoj Eufemiji».

Nastupili su: kantautor Čedo Antolić i Matija (sin) iz Zagreb, VIS “Zakon neba” iz Zagreba, VIS “Ben Hur” iz Rijeke, VIS “Kerubini”iz Raše, Iva Boršić članica grupe “Fides”  iz Zagreba te domaćini: “Sv. Juraj” – dj. Zbor i Zbor mladih Sv. Eufemije iz Rovinja, Patrizia Sfettina i Davor Terzić, kantautor.
Sponzori projekta  bili su Maistra d.d., Turistička zajednica Grada Rovinja, Valalta d.o.o, Gratis d.o.o., a organizatori, umjetnički ravnatelji koncerta i voditelji programa, Davor i Vesna Terzić. Koncert je otvorio direktor HKR Zvonimir Ancić, dok je veći dio programa vodio glazbeni urednik i voditelj na HKR-u Slavko Nedić.

Prije samog koncerta bila je u crkvi sv. Eufemije misa na kojoj su živo sudjelovali svi izvođači. Misno slavlje predviodio je župnik vlč. Milan Zgrablić.  Ovakav koncert je dobar i uspješan projekt suradnje župne i općinske zajednice te evangelizacijski prodor u svijet naoko čisto profanog. Izvođači su uspjeli progovoriti na moderan način, ali ne upasti u zamku imitacije. Moglo se doživjeti kršćansko nadahnuće ne samo u pobožnim frazama nego u cjelokupnom nastupu izvođača.

Blaž Bošnjaković

Najave