Petak, 19 srpnja, 2024
Novosti

Uskrsni ponedjeljak u Domu za starije i nemoćne osobe u Rovinju

Na Uskrsni ponedjeljak, 24.3.2008., odlučili smo razveseliti štićenike Doma „Domenico Pergolis“. Otišle smo tamo s grupom djece iz naše škole OŠ Vladimira Nazora. Pjevali smo na sv.misi koju je predvodio naš župnik, vlč.Milan Zgrablić. Sve je pjesme pratio štićenik Doma, g.Emil Tumpić koji nam je otkrio čari svoje usne harmonike. Klarinetom su nas pratili Florijan Karh, učenik 7.razreda i njegova sestra Luna, učenica 5.razreda.

Poslije svete mise priredili smo zakusku koja je prošla u toploj i ugodnoj atmosferi, radost je zračila svim prostorijama Doma. Svima smo podijelili košarice u obliku zečića, s bombonima, koje su za tu prigodu izradili učenici 7.razreda uz pomoć vjeroučiteljice Patricije. S nekoliko djece išli smo po sobama u kojima leže nepokretne osobe koje nisu u mogućnosti doći do kapelice. I njima smo podijelili košarice, otpjevali im nekoliko pjesama i zaželjeli im obilje Božjeg blagoslova.

Veseli nas da smo radosti Uskrsa, radosti Božje ljubavi, podijelili sa štićenicima Doma. To je iskustvo i nas neizmjerno obogatilo i osjećali smo se ispunjeniji. Usuđujemo se reći da smo puno više primili nego što smo dali. Ovakav susret samo je još jedan dokaz da KRIST ŽIVI sa svima nama. Uljepšati dan nekome znači doživjeti Kristovu ljubav.

Blagoslovio vas i čuvao dobri Bog.

s.Ivana Šango i vjeroučiteljica Patricija Sponza

U nastavku evo i dojmova jedne štićenice Doma:

Uskrsni ponedjeljak, 24.3.2008.

Danas je bilo jedno neobično i lijepo druženje. U 10 h imali smo svetu Uskrsnu misu, došao nam je naš voljeni gosp.župnik Milan Zgrablić, nekoliko časnih sestara i gospođe koje volontiraju i pomažu sve što je potrebno u vezi crkve. Časna sestra Ivana došla je sa svojim malenim pjevačkim zborom, koji su za vrijeme mise, pjevali Uskrsne duhovne pjesme uz pratnju dva klarineta i usne harmonike na koju je svirao naš Emil Tumpić. Djeca su bila iz OŠ V.Nazor. Bilo nas je puna naša domska kapelica, što nas korisnika Doma „D.Pergolis“, što pridošlih gospođa iz grada.

Sveta je misa bila prelijepo odslužena, gospodin velečasni nam je ispričao događaje i podsjetio nas na Uskrsna događanja. Po završetku sv.mise bili smo svi pozvani na kolače i kavu. Jedna nas je draga gospođa darivala voćem i slatkišima. Kasnije su časna Ivana i djeca išli po svim sobama kod nepokretnih dijeliti slatkiše i minijaturne košarice koje su oni izradili, sa bombonima.

Ovaj Uskrsni ponedjeljak ostati će nama svim korisnicima Doma, u lijepom sjećanju.

Velika hvala gosp. velečasnom na lijepoj sv.misi, hvala časnim sestrama, djeci i sestri Ivani, hvala gospođama koje su nam došle uljepšati ovaj dan.

Još jednom hvala svima koji su nam došli, velika hvala u ime svih korisnika Doma.

Jelena Poropat

Najave