Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
Novosti

Umag: Božićni koncert

U nedjelju 28. prosinca 2014., na blagdan Svete Obitelji, u umaškoj župnoj crkvi održan je tradicionalni božićni koncert. Za predvođenje misnog slavlja župnik vlč. Rudi Koraca pozvao je ravnatelja dijecezanskog Caritasa vlč. Željka Zeca, a koncelebrirao je vlč. Mirko Vukšić, župnik Maretade, Kršeta i Petrovije. Umaški mješoviti župni zbor, uz sudjelovanje pjevača iz Trviža i Starog Pazina, izveo je više četveroglasnih kompozicija te nekoliko pučkih tradicionalnih pjesama kako bi se i svi okupljeni mogli uključiti.

Koncert je bio strukturno podijeljen u tri dijela. U prvome dijelu, uz instrumentalnu pratnju Danijela Bele i Mirka Otočana, nastupio je cjelokupni zbor i to sa pjesmama „Adeste fideles“, „Noć ova vrlo čudna je“, „S neba anđeoska“ te „Sad pastiri“, Offertorium pastorale Ivana pl. Zajca. Drugi dio koncerta bio je usmjeren na soliste. U pjesmi „Ave Maria“ nastupila je solistica Karmen Kraljević, uz pratnju na flauti Luane Gnjatović  te vlč. Korace na klaviru. „Benedictus“ su otpjevale solistice Karmen Kraljević  i  Luana Gnjatović, te naposljetku u pjesmi Panis Angelicus ponovo  sopranistica Kraljević uz pranju flaute i voditelja na klaviru.  
U trećem dijelu ponovo je nastupio zbor i otpjevali su Beethovenove „Na nebu moje duše“ i „Inno alla notte“, te  iz opere „La forza del destino“ pjesmu  „La vergine degli Angeli“. Koncert je zaključen veličanstvenom izvedbom Papinske himne „Svečan glas“.
Završnim zahvalama izvođačima i publici obratio se župnik domaćin. vlč. Koraca.

Najave