Subota, 25 svibnja, 2024
Novosti

U Pazinskom kolegiju misa za početak nastavne godine

Započela ova nastavna godina ‘POČELO JE, POČELO…’

 U ponedjeljak 7. rujna u Pazinskom je kolegiju sv. misom započela nova nastavna godina. Uvod u misno slavlje održao je vlč. Maksimiljan Ferlin, zamjenik ravnatelja Kolegija. U svom je obraćanju, pred punom Velikom dvoranom Kolegija,  istaknuo važnost prisutnosti biskupa u njegovu svećeničkom životu, a to se može prenijeti i na život nas vjernika, posebno u Kolegiju jer je biskupija naš osnivač. Biskup je produžena ruka Isusa Krista jer se  polaganjem ruku s biskupa na biskupa unatrag može doći do samoga Isusa, rekao je vlč. Ferlin. Stoga je važno što je i ove godine svetu misu predslavio mons. Dražen Kutleša, porečki i pulski biskup, u suslavlju s ravnateljem Kolegija  vlč. Alejandrom Castillom Jimènezom, vlč. Vladimirom Brizićem, vicekancelarom Biskupije, i vlč. Maksimiljanom Ferlinom. Biskup Dražen Kutleša predočio je snagu volje koja se nalazi u svima nama te istaknuo koliko je važno biti uporan. Razlika je između teškog i nemogućeg u tome što se za nemoguće treba malo više potruditi, rekao je Biskup. Također, osvrnuo se na značaj odgoja mladih ljudi. Važno je činjenično znanje, ali su mnogo važnije ljudske osobine, posebno poštenje. Mons. Kutleša na samom je kraju poručio mladima kako svoje intelektualne sposobnosti mogu unovčiti, ali neka nikada i ni za što ne prodaju svoju dušu i svoje srce.

Prije samoga završnoga blagoslova ravnatelj Kolegija vlč. Castillo  poželio je dobrodošlicu prvašima te ohrabrio sve učenike i djelatnike na početku nove nastavne godine. Po završetku svete mise slijedila je kratka okrepa, a potom druženje s Biskupom, najprije profesora, a onda učenika. Nakon ovog ležernijeg dijela započela je redovna nastava prema rasporedu. (Nina Maria Laginja)

Galerija fotografija: http://www.biskupija-porecko-pulska.hr/galerija/category/64-u-pazinskom-kolegiju-misa-za-pocetak-nastavne-godine-2015.html

Najave