Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
Novosti

Svečani početak “Godine mladih”

Štovani,
kako je i najavljeno (u srijedu 14. rujna) na konferenciji za novinare, u nedjelju 18. rujna 2005. u Eufrazijevoj bazilici u Poreču svečano će započeti “GODINA MLADIH” za porečko-pulsku biskupiju.

Program započinje okupljanjem u 16:30 sati, nakon čega će se okupljenim mladima (iz cijele Istre) ponuditi sudjelovanje u radionicama. U 19:00 započinje svečana SV. MISA, koju će predvoditi mons. Ivan Milovan, biskup porečko-pulski. Tijekom mise proglasit će se početak “GODINE MLADIH”. Nakon mise slijedi kraći koncert u atriju bazilike.

“GODINA MLADIH” je središnji dio pastoralnog plana i programa porečko-pulske biskupije za 2005./06., ima za cilj pripremiti veliki SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI koji će se pod pokroviteljstvom Hrvatske Biskupske Konferencije održati u Istri, 29. i 30. travnja 2006. Kako je ovo prvi put da se u Istri organizira jedan događaj od takvog značenja za mlade u Crkvi (očekuje se oko 15000 mladih iz cijele Hrvatske na središnjem okupljanju u Areni), porečko-pulska biskupija i mladi aktivni u Crkvi posvetit će već od sada glavninu svojih aktivnosti upravo pripremi i organizaciji ovog događaja.
“UČITELJ JE OVDJE I ZOVE TE!” moto je “Godine mladih” i Nacionalnog susreta.

Pozivamo i Vas, da kroz svoj medij popratite ovaj događaj!

Kontakt osoba:
Marina Jeromela
0981866738

Najave