Utorak, 25 lipnja, 2024
Glazba

Smotra zborova u Materadi

U subotu, 09. studenog 2013. godine u Materadi, nedaleko Umaga, u organizaciji dijecezanskog Vijeća za liturgiju i crkvenu glazbu, održan je drugi ovogodišnji dekanatski susret župnih zborova Porečke i Pulske biskupije. Zborovi Umaško – Oprtaljskog dekanata susreli su se u župi Materada, u župnoj crkvi BDM od Snijega.

Susret je započeo misnim slavljem koje je predvodio župnik domaćin o. Mirko Vukšić, uz preč. Mladena Juvenala Milohanića, dekana i još nekoliko svećenika iz dekanata, dok su ostali župnici došli kasnije podržati svoje zborove tijekom nastupa.

Nakon zdušnog zajedničkog pjevanja tijekom svete mise, u pojedinačnim nastupima koji su uslijedili prvi se od devet zborova predstavio združeni zbor pjevača iz Brtonigle i Nove Vasi. Zatim su sa po dvije pjesme, nastupili zborovi iz Dajle, Novigrada, Grožnjana, Buja, Savudrije, Materade, Lovrečice i Umaga. Susret je vodio pročelnik Vijeća za liturgiju i crkvenu glazbu preč. Rudolf Koraca.

Nakon revijalnog dijela, susret je nastavljen zajedničkim druženjem svih dvjestotinjak pjevača sa župljanima domaćinima.

Najave