Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
GlazbaNovosti

Rovinj: Održan XIX. koncert sv. Eufemiji

U nedjelju, 4. rujna 2022., u Rovinju, ispred crkve svete Eufemije, održan je tradicionalni koncert duhovne glazbe u čast zaštitnice grada koji se slavi 16. rujna. Taj koncert je svojevrsno otvorenje brojnih zbivanja kojim žitelji Rovinja organiziraju svojoj nebeskoj u čast.

Večer je započela misnim slavljem u župnoj crkvi koje je predvodio rovinjski župnik mons. Vilim Grbac. Učesnici koncerta svojim su pjevanjem i sviranjem zajedno animirali misno slavlje.

U 20 sati započeo je koncert na kojem su nastupili: Vis „Izidor „ iz Splita koji djeluje na župi sv. Andrije na Sučidru, Marijana Cvitanović, kantautorica koja živi u Njemačkoj i Željka Marinović iz Zagreba, dvostruka dobnica „Porina“ za duhovnu glazbu. Domaće snage predstavljali su Martina i Maurizio Ferrara, Patrizia Sfettina Jurman i kantautor Davor Terzić koji zajedno sa suprugom Vesnom organizira koncert.

Koncert je otvorio Davor Terzić sa dvije autorske skladbe. Uslijedio je nastup bračnog para Ferrara kojima su se potom pridružili članovi „Izidora“. Patrizia Sfettina Jurman otpjevala je dvije skladbe koje je za nju napisala i skladala Vesna Terzić. Marijana Cvitanović predstavila se sa četiri autorske skladbe, dok je Željka Marinović izvela svoje uspješnice koje su nagrađene „Porinom“. Koncert su autorskim skladbama zaključili mladi iz Visa „Izidor“ kojima su se na kraju pridružili svi učesnici programa. Dugotrajni aplauz mnogobrojne publike bio je nagrada za sav uloženi trud izvođača i organizatora koji su najavili jubilarni XX koncert koji će se održati 3.rujna 2023. godine.

Voditelji koncerta, koji je održan pod pokroviteljstvom Župe sv. Eufemije, Grada Rovinja i Turističke zajednice grada, bili su Vesna Terzić i Slavko  Nedić, glazbeni urednik na Hrvatskom katoličkom radiju.

Najave