Utorak, 21 svibnja, 2024
Novosti

Razrješenja i imenovanja u Porečkoj i Pulskoj biskupiji

Temeljem dekreta našeg ordinarija, mons. dr. Dražena Kutleše, objavljujemo razrješenja i imenovanja u Porečkoj i Pulskoj biskupiji.

Vlč. Milan Zgrablić razrješuje se službe župnika župe Sv. Jurja mučenika i Sv. Eufemije djevice i mučenice u Rovinju, te se imenuje župnikom župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Poreču.

            Vlč. Mladen Pranjić razrješuje se službe župnog vikara u župama Sv. Vida, Modesta i Krescencije u Grožnjanu, Sv. Stjepana prvomučenika u Krasici, Sv. Martina  biskupa u Momjanu, Sv. Jakova apostola u Brdima, Sv. Petra i Pavla apostola u Kostanjici, Sv. Sabe opata u Kaštelu i Blažene Djevice Marije od Milosti u Svetoj Mariji na Krasu, te se imenuje župnim vikarom župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Poreču.

            Vlč. Rikardo Lekaj razrješuje se službe župnika župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Poreču, te se imenuje župnikom župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Puli i Sv. Margarete djevice i mučenice u Štinjanu.

            Vlč. Marcin Madej, mladomisnik imenuje se župnim vikarom župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Puli i Sv. Margarete djevice i mučenice u Štinjanu.

            Vlč. Vilim Grbac razrješuje se službe župnika župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Puli i Sv. Margarete djevice i mučenice u Štinjanu, te se  imenuje župnikom župe Sv. Jurja mučenika i Sv. Eufemije djevice i mučenice u Rovinju.

            Vlč. Josip Grbac razrješuje se službe župnika župe Sv. Ivana apostola u Savudriji, te se imenuje župnikom župe Sv. Peregrina mučenika u Umagu.

            Vlč. Roko Smokrović razrješuje se službe župnog vikara u župama Uznesenja Blažene Djevice Marije u Puli i Sv. Margarete djevice i mučenice u Štinjanu, te se imenuje župnim vikarom župe Sv. Peregrina mučenika u Umagu.

            Vlč. Ivan Prodan, župnik župe Sv. Josipa u Puli imenuje se i župnim upraviteljem župe Sv. Martina biskupa u Ližnjanu.

            Vlč. Rudolf Koraca razrješuje se službe župnika župe Sv. Peregrina mučenika u Umagu, te se imenuje župnikom župa Svih Svetih u Karojbi, Sv. Roka u Rakotulama i Sv. Marine djevice u Motovunskim Novakima.

            Vlč. Jeronim Jokić razrješuje se službe župnika župa Sv. Petra i Pavla apostola u Marčani i Sv. Flora biskupa u Loborici, te se imenuje župnim suradnikom u župama Rođenja BDM u Labinu Gornjem, Sv. Barbare djevice i mučenice u Raši, Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji, Sv. Martina u Svetom Martinu i Sv. Ivana i Pavla u Šumberu.

            Vlč. Josip Peteh razrješuje se službe župnika župa Svih Svetih u Karojbi, Sv. Roka u Rakotulama i Sv. Marine djevice u Motovunskim Novakima, te se imenuje župnim upraviteljem župa Presvetog Trojstva u Čepiću, Sv. Jurja mučenika u Brdu i Sv. Antuna opata u Kršanu.

            Vlč. Benjamin Petrović imenuje se župnikom župa Blažene Djevice Marije od Milosti u Svetoj Mariji na Krasu, Sv. Sabe opata u Kaštelu i Sv. Ivana apostola u Savudriji.

            Vlč. Bernard Jurjević razrješuje se službe župnika župa Sv. Vida, Modesta i Krescencije u Grožnjanu, Sv. Stjepana prvomučenika u Krasici, Sv. Martina biskupa u Momjanu, Sv. Jakova apostola u Brdima, Sv. Petra i Pavla apostola u Kostanjici, Sv. Sabe opata u Kaštelu i Blažene Djevice Marije od Milosti u Svetoj Mariji na Krasu, te se imenuje župnikom župa Sv. Nikole biskupa u Barbanu, Sv. Mateja apostola u Svetom Mateju – Cere i Sv. Ivana Krstitelja u Svetom Ivancu nad Rašom.

            Vlč. Hrvoje Okadar, župnik župa Sv. Filipa i Jakova apostola u Filipani i Gospe od Zdravlja u Hreljićima imenuje se i župnikom župa Sv. Petra i Pavla apostola u Marčani i Sv. Flora biskupa u Loborici.

            Vlč. Carlos Artur Fonseca Farfán razrješuje se službe župnog vikara župa Rođenja BDM u Labinu Gornjem, Sv. Barbare djevice i mučenice u Raši, Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji, Sv. Martina u Svetom Martinu i Sv. Ivana i Pavla u Šumberu, te se imenuje župnim vikarom župa Sv. Filipa i Jakova apostola u Filipani, Gospe od Zdravlja u Hreljićima, Sv. Petra i Pavla apostola u Marčani i Sv. Flora biskupa u Loborici.

            Vlč. Miroslaw Paraniak razrješuje se službe župnika župe Sv. Nikole u Barbanu i službe župnog upravitelja župa Sv. Mateja apostola u Svetom Mateju – Cere i Sv. Ivana Krstitelja u Svetom Ivancu nad Rašom, te se imenuje župnikom župa Sv. Vida, Modesta i Krescencije u Grožnjanu, Sv. Stjepana prvomučenika u Krasici, Sv. Martina biskupa u Momjanu, Sv. Jakova apostola u Brdima i Sv. Petra i Pavla apostola u Kostanjici.

            Vlč. Hector Bernardez Germade razrješuje se službe župnog vikara župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Poreču, te se imenuje župnim vikarom župa Sv. Pelagija mučenika u Novigradu i Sv. Ivana Krstitelja u Dajli.

            Vlč. Želimir Bagavac mladomisnik imenuje se župnim vikarom župa Marijina Uznesenja u Buzetu, Presvetog Trojstva u Brestu, Sv. Roka u Črnici, Sv. Mateja apostola u Slumu i Sv. Jurja mučenika u Sovinjaku.

            Vlč. Vladimir Brizić uz službe u Ordinarijatu imenuje se i župnim vikarom župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Poreču.

            Vlč. Dragutin Petrović razrješuje se službe župnika župa Presvetog Trojstva u Čepiću, Sv. Jurja mučenika u Brdu i Sv. Antuna opata u Kršanu, te se imenuje župnikom župe Sv. Ivana Krstitelja u Sušnjevici i župnim vikarom župa Sv. Jurja mučenika u Plominu i Sv. Hadrijana mučenika u Kožljaku.

            Vlč. Aleksandar Petrović razrješuje se službe župnika župe Sv. Ivana Krstitelja u Sušnjevici, te se imenuje župnim vikarom župe Sv. Ivana Krstitelja u Sušnjevici.

            Vlč. Josip Zović razrješuje se službe župnika župe Sv. Martina biskupa u Ližnjanu, te se imenuje župnim suradnikom župe Sv. Pavla apostola u Puli.

            Vlč. fra Leopold Mičić, mladomisnik dobiva ovlast propovijedanja i ispovijedanja u Porečkoj i Pulskoj biskupiji.

            Vlč. fra Željko Klarić, razrješuje se službe župnog vikara župe Sv. Ivana Krstitelja u Puli.

            Vlč. fra Vladimir Vidović imenuje se župnim vikarom župe Sv. Ivana Krstitelja u Puli.

            Vlč. Antun Kurelović uz službu župnika u župi Navještenja Blažene Djevice Marije u Pićnu,  imenuje se i upraviteljem župe Sv. Bartola apostola u Tupljaku.

Najave