Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
Udruge

Radnici Milosrdnog Isusa

Predsjednik: Nenad Sabadi

Kontakt: 

e-mail: sne.pula@gmail.com

Godine Gospodnje 2000. dana 23.11. u Hrvatsku dolaze sestre Milosrdnog Isusa Iz Poljske. Neposredno nakon dolaska započinju s redovitim tjednim molitvenim susretima za laike, pri čemu nastaje molitvena zajednica Štovatelja Božanskog milosrđa, koja kasnije započinje s organiziranjem molitvenih bdijenja.

Sestre kroz molitvu i razmišljanja uviđaju potrebu da se vjernicima koji se okupljaju na molitvu ponudi neku strukturu kroz koju bi jačali svoj hod i rast u vjeri. U dogovoru s ondašnjom poglavaricom kuće, sestrom Weronikom Zajkowskom, sestra Rachela Waszkiejwich i fra Tomislav Cvetko, u suradnji sa zajednicom štovatelja Božanskog Milosrđa i zajednicom svetog Ivana osnivaju Radnike Milosrdnog Isusa.

Novoosnovana zajednica dovodi u Hrvatsku 23.09.2004. “Školu Nove Evangelizacije”, iz Poljske koja organizira tečaj „Filip”. Tečajevi se sastoje od prenošenja Božje Riječi kroz kreativnost, dinamike, kateheze i animacije. To je model suvremenog i kreativnog naviještanja Evanđelja gdje se kroz susljedno i organski povezane kateheze uči kako kroz igru, pjesmu i osobno svjedočanstvo naviještati osnovne tajne vjere. Tečajevi pokazuju divan primjer suradnje između posvećenih osoba, svećenika i laika, učvršćuju i bude vjeru kako sudionika tako i voditelja. 

Nit vodilja jest spoznaja kako je Evanđelje uvijek isto, ali se mora prilagođavati svakom vremenu i svakom čovjeku.

Kroz višegodišnje održavanje tečajeva, duhovnih vježbi za pričesnike i krizmanike, noćnih bdijenja, te ostalih aktivnosti uvidjela se važnost i potreba da otac biskup Ivan Milan zajednicu prizna kao udrugu, što je On i učinio 16.11. 2010.

Svrha Udruge jest približiti vjeru u Boga navješćujući radosnu vijest svima, djelujući na području Biskupije, ali i šire. Udruga se sastaje jednom tjedno, te kroz molitvu i razgovor dogovara daljnja djelovanja.

Noćna bdijenja se vraćaju od ove jeseni u kapelu Milosrdnog Isusa u domu svetog Polikarpa svakog zadnjeg petka u mjesecu.

Molitveni susreti štovatelja Božanskog Milosrđa održavaju se:

U Puli, u kapeli Milosrdnog Isusa u sklopu doma svetog Polikarpa, svaki petak u 20.00 sati

U Puli, u svetom Ivanu, svaki ponedjeljak u 20.00 sati.

U Vodnjanu, svaki četvrtak u 19.00 sati, u dvorani pokraj župne Crkve.

Radnici milosrdnog Isusa

Najave