Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
Udruge

Frama

Franjevačka mladež, skraćeno FRAMA, je udruga mladih koja se u Hrvatskoj pojavila krajem 1992. godine s ciljem da u okviru Franjevačkog svjetovnog reda izgrađuje svoju duhovnost u novim društvenim okolnostima i ostvaruje ju angažirajući se na područjima života koja odgovaraju njenom mladenačkom statusu. 

Frama u Porečkoj i pulskoj:

Frama Sv. Antun Pula

Varaždinska 2

52100 Pula

Osnovana: 1999.

Predsjednik: Matko Čulinović, matko.culinovic@gmail.com

Potpredsjednik: Matija Agatić, matija.agatic@gmail.com

Duhovni asistent: fra Tomislav Hrstić

Susreti: petkom, 20:30 (u prostorijama crkve Sv. Antuna, u Puli, kod Arene)

Link: http://www.cyxsibo.com/frama/

Franjevačka mladež, skraćeno FRAMA, je udruga mladih koja se u Hrvatskoj pojavila krajem 1992. godine s ciljem da u okviru Franjevačkog svjetovnog reda izgrađuje svoju duhovnost u novim društvenim okolnostima i ostvaruje ju angažirajući se na područjima života koja odgovaraju njenom mladenačkom statusu. Ona kao dio Crkve želi djelovati u suvremenom svijetu. Nadahnjujući se životom i idealima sv. Franje Asiškog želi u ovome vremenu biti znak mladima današnjice, svjedočanstvo u svijetu i Crkvi danas, ističući ponovno vrijednosti bratstva, mira i ljubavi, življenih u crkvenoj zajednici s cijelom franjevačkom obitelji.

Osnovni cilj Franjevačke mladeži jest približiti mladima Crkvu na način na koji ona istinski i egzistira, kao živu zajednicu u čijoj dinamici i oni mogu pronaći svoje mjesto, zajednicu koja će im omogućiti da od nje primaju, ali da se u njoj i daju i na taj način pozitivno usmjere svoju energiju i entuzijazam, kojih u mladosti imaju u izobilju, postajući tako istovremeno i istinski svjedoci žive Crkve.

FRAMA želi pomoći mladima da po primjeru sv. Franje Asiškoga traže svoj put prema istini. U mnogobrojnim bratstvima mladi se diljem Hrvatske svakoga tjedna susreću i suočavaju sa svojim životnim problemima, dok u isto vrijeme u vlastitim iskustvima zajedno rastu kao bratstvo.

Frama stalno ide na susrete kao što su susreti mladih, područni susreti Primorsko-istarskog bratstva Frame, obećanja braće iz Rijeke.

Frama Pula aktivno djeluje već šestu godinu i trenutno broji 20-ak stalnih članova i 10-ak simpatizera. U našoj je Biskupiji Frama nekada djelovala i pri župi Sv.Ivan Krstitelj u Medulinskoj ulici u Puli, no trenutno je Frama Sv. Antun jedina Frama Porečko-pulske biskupije.

Najave