Utorak, 25 lipnja, 2024
Novosti

Pula: Završena Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

U subotu 25. siječnja 2013. godine, o blagdanu Obraćenja sv. Pavla apostola, svečanim koncelebriranim misnim slavljem u pulskoj župi Sv. Pavla proslavljen je blagdan naslovnika župe i završetak Molitvene osmine za jedinstvo kršćana.

Misno slavlje predvodio je dijecezanski povjerenik za ekumenizam p. Bernardin Filinić uz koncelebraciju generalnog vikara mons. Vilima Grpca, pulskog dekana i župnika domaćina preč. Milana Mužine te drugih svećenika.

P. Bernardin je na početku prigodne homilije, citiravši Glas koji u evanđelju kaže Savlu „Ja sam onaj kojeg ti progoniš.“, naglasio činjenicu da svi kršćani, po krštenju postaju Kristovo Mistično Tijelo. Bog poziva sve ljude, ali svakome daje slobodu da bira hoće li se odazvati Kristovu pozivu da ga slijedi na putu spasenja. Citiravši geslo ovogodišnje Molitvene osmine za jedinstvo kršćana, „Zar je Krist razdijeljen?“, propovjednik je objasnio povijest razdora, podjela i udaljavanja među kršćanima od vremena prve Crkve pa sve do naših dana. Završetkom ove Molitvene osmine ne prestaje se moliti za jedinstvo kršćana, rekao je p. Bernardin, tu molitvu treba nastavit i dalje, a napose smo svi pozvani svojim životom donositi znak Božje prisutnosti, biti sol zemlje i svjetlost svijeta.

Na kraju misnog slavlja okupljenim vjernicima obratio se preč. Mužina koji je zahvalio predvoditelju misnog slavlja i koncelebrantima i svima koji su dali svoj doprinos za što ljepšu proslavu svečanosti župnog patrona.

Najave