Utorak, 21 svibnja, 2024
Novosti

Proslava blagdana sv. Stjepana u Novigradu

Porečki i Pulski biskup mons. Dražen Kutleša predvodio je 26. prosinca 2013. godine svečano misno slavlje, o blagdanu Prvomučenika svetog Stjepana, u nekadašnjoj novigradskoj katedrali, a danas župnoj crkvi sv. Pelagija. U koncelebraciji su sudjelovali kancelar Biskupije Sergije Jelenić i novigradski župnik vlč. Luka Pranjić. Okupilo se veliko mnoštvo vjernika, a među njima i mnogo djece. Pjevanje su predvodili naizmjence župni zbor iz Novigrada i mladi pjevači.

Predslavitelj je govorio o slavlju i značenju Božića za nas, ali i o prvom mučeniku svetom Stjepanu, koji je poput Isusa umirući molio za svoje progonitelje.

Veličina čovjeka je u njegovoj poniznosti, jednostavnosti i spremnosti služenja. Isus dolazi na ovaj svijet da bi čovjeku pokazao put očovječenja, put do sreće i života vječnoga. A da čovjek to ostvari potrebno je osloniti se na Boga i računati s Njime, onako kao što malo dijete računa sa svojim roditeljima i pouzdaje se u njih, rekao je propovjednik.

Na kraju misnog slavlja mons. Kutleša je dijelio poklon – pakete svoj okupljenoj djeci. Mnogi su se kasnije, osobito pjevači, okupili u župnoj dvorani i neko vrijeme zadržali se u ugodnom druženju i prigodnom čašćenju.

Najave