Subota, 20 travnja, 2024
Novosti

„Priče o lijepim stvarima“

U nedjelju, 30. kolovoza, u klaustru pavlinskog samostana u Sv. Petru u Šumi,  u nazočnosti mnogih istaknutih ličnosti istarskog kulturnog miljea, održano je predstavljanje knjige akademika Josipa Bratulića „Priče o lijepim stvarima“

.  Predstavljanje je otvorio supetarski načelnik Mario Bratulić, a o autoru i djelu uvodno je govorio urednik izdanja  Elmo Cvek. Knjigu  čine Bratulićevi zapisi nastali, kako je sam rekao, u dokolici, kada čovjek piše o onome što ga veseli, opušteno i s ljubavlju, i upravo stoga tada nastaju najdublja, najljepša i najautentičnija promišljanja, i onda to više nije dokolica, nego važan i lijepi uradak. Piše o najrazličitijim stvarima: kruhu, vinu, blagdanima, prijateljstvu, a u ovome djelu ta su promišljanja  temeljena na svemu onome što je jedan librofil njegove univerzalnosti  kroz život pročitao i doživio. Promocija je popraćena izravnim doživljajem dijela onoga o čemu autor svojim osebujnim stilom piše u toj specifičnoj knjizi, degustacijom domaćeg kruha, vina iz bukalete, sira, i drugih uradaka iz domaće radinosti.

Knjiga je obljavljena u jednom serijskom i jednom numeriranom izdanju od samo sto primjeraka, u kojem su primjerci urešeni mnogim unikatnim posebnostima, a ti su, kako je rekao autor, namjenjeni upravo knjigoljupcima, ljubiteljima ‘lijepih stvari”.

Najave