Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
Novosti

Predstavljen album „Nisam više sam“ Davora Terzića

U subotu, 05. rujna, u rovinjskom Multimedijalnom centru održana je medijska promocija novog nosača zvuka rovinjskog kantautora Davora Terzića. „Nisam više sam“ četvrti je njegov solistički album koji donosi dvanaest skladbi nastalih u razdoblju od 2009. do danas, od kojih su mnoge njegove uspješnice s raznih festivala duhovne glazbe diljem zemlje i inozemstva. Na predstavljanju, kojim je moderirala Davorova supruga Vesna, o cd su govorili: Slavko Nedić u ime izdavača Croatia recordsa kao urednik izdanja Cro sacro etikete, vlč. Krunoslav Pačalat, duhovni recenzent albuma, župnik župe bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici, te sam autor.

Ovaj album duhovne glazbe očekivani je nastavak glazbene priče vjernika čiji je život oslonjen na Boga, rekao je urednik Nedić te nadodao kako su to pjesme u kojima se svaki vjernik može pronaći jer svi smo mi prošli preko „brda i dolina“ životnog hoda u vjeri. Nedić je ukratko podsjetio na najznačajnija obilježja, u sadržajnom smislu, prethodna tri autorova albuma: „Dijelovi Duše“ (2001.), „Put povratka“ (2005.) i „Svaki dan s tobom“ (2009.). Urednik je i detaljnije spomenuo suradnike, soliste i zborove koji su, slijedom dugogodišnje suradnje sa Terzićem, sudjelovali i na ovom albumu.

Vlč. Pačalat je naglasio kako ovaj album pruža meditativno duhovno iskustvo, protkano instrumentalnim doživljajem i riječima koje poput molitve odzvanjanju unutar notnog crtovlja. Ove pjesme, duhovni vapaji, koji se dvostrukom snagom uzdižu pred lice Gospodnje, u svojoj jednostavnosti a opet dubinom izričaja, priznanje su umjetnika, čovjeka, djeteta, vjernika ovisna o Božjoj ljubavi, onom vjerničkom ovisnosti koja uzvikuje ‘Bog moj i sve moje!’. On je za mene propovjednik, čiste duše koji govori iz srca i pjeva ono što vjeruje, naglasio je vlč. Pačalat, te nagovijestio da će u budućnosti održati jedne duhovne vježbe na temelju Terzićevih pjesama. Uz Davorovu pjesmu do Boga se lakše dolazi, zaključio je vlč. Pačalat.

Tijekom promocije okupljeni su vidjeli i video poruku drugog duhovnog recenzenta, don Marinka Mlakića, generalnog vikara Šibenske biskupije.

Na kraju se okupljenima obratio i sam autor koji je izrekao prigodne zahvale suradnicima te se prisjetio pojedinih gostovanja na festivalima gdje su pjesme predstavljene, a izrazio se naravno i na svoj način, glazbom.

O svom je novom albumu, u izjavi za Hrvatski katolički radio, Terzić naglasio kako je pjesma „Nisam više sam“, po kojoj cijeli album nosi naziv, nastala tijekom jednog hodočašća kod fokolarina u Lopiano, kada od jednog svećenika čuo za „4 ne nakon primanja pričesti“: više niste vi, više niste tu, više niste sami i više ne živite za sebe. Temeljem toga nastao je refren, a nešto kasnije na jednom klanjanju u crkvi sv. Eufemije u Rovinju nastao je cijeli tekst pjesme, podsjetio se Terzić.

Album je u glazbenom smislu produkt iskustva nastalog kroz 4 desetljeća bavljenja glazbom,  a duhovno je pokazatelj duhovnog sazrijevanja vjernika čiji je životni put obilježen izvanrednom glazbenom inspiracijom i upravo nju koristi kao sredstvo izričaja svog puta traženja Boga, a tada njegova glazba postaje sredstvo kojim i druge dovodi Bogu.    

Najave