Utorak, 25 lipnja, 2024
Duhovna zvanjaNovosti

Preč. mr. Jakovljević među laureatima Općine Fažana

U petak, 16. lipnja 2023., na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Fažana, povodom Dana Općine, u Multimedijalnom centru dodijeljene su zahvalnice zaslužnim pojedincima iz te lokalne zajednice.

Ove je godine među laureatima Općine Fažana i vodnjanski dekan, župnik Nadžupe sv. Kuzme i Damjana u Fažani preč. mr. Ilija Jakovljević.

Zahvalnica mu je dodjeljena uz njegovo obilježavanje 20. obljetnice svećeništva, od čega je 11 i pol godina na službi u Fažani.

Zahvalnicu je primio iz ruku načelnika Općine Fažana Radomira Koraća, za, kako je napisano na zahvalnici, „dobru i uspješnu suradnju“.

Župnik je u prigodnom obraćanju naglasio da je nastojao kroz sve godine surađivati sa svim institucijama, a vjernicima i svim ljudima dobre volje ne biti zapreka da osjete Božju ljubav. 

Dobrovoljno vatrogasno društvo Općine Fažana i mjesna Turistička zajednica zahvalu župniku uručili su prigodom proslave sv. Elizeja, suzaštitnika župe, u nedjelju, 18. lipnja, nakon mise ispred njemu posvećene crkve na periferiji Fažane.

Preč. Jakovljević je 4. lipnja svečanom euharistijom i prigodnim domjenkom za sve okupljene na trgu ispred župne crkve proslavio svoj 20. svećenički jubilej. Tom je prigodom, uz prigodno bogato darivanje, čestitku u ime župljana Župe Fažana izrekla Nadija Brenko:

„U ime svih nazočnih, od srca Vam čestitam 20-u obljetnicu svećeničkog ređenja. Na našu radost, više od polovice toga vremena, tj. 11 i po godina od Boga izabrani, svojom hrabrošću i ustrajnošću, svjedočite Njegovu prisutnost u našoj fažanskoj župi. Pored mnogih obveza koje obnašate u Župi i izvan Župe, kao što su poslovi sudskog vikara, dekana Vodnjanskog dekanata, vicepostulatora kauze za proglašenje bl. Miroslava Bulešića svetim, policijskog kapelana, povjerenika za žrtve rata i poraća, pisanje knjiga i da ne nabrajam dalje jer su to tek neke od vaših brojnih službi, uvijek nađete vremena za razgovor uz kavu i razmjenu mišljenja o raznim temama. Vjerujte, to možda izgleda kao mala stvar, ali nama dovoljno velika da nam taj dan bude potpuno ispunjen. Zahvalni smo za svaku inicijativu, suradnju, utješnu riječ, brigu i pomoć. Slobodno mogu reći da smo zaista sretni što baš Vas imamo za duhovnog vođu i prijatelja kojemu se možemo uvijek obratiti. Zahvaljujemo na lijepim i nadahnutim propovjedima koje nas dirnu svake nedjelje i to svakog ponaosob. Jednom rječju, užitak je slušati naviještanje Božje riječi na način kako to Vi činite. Ne smijemo zaboraviti i hodočašća koja nam organizirate sa ciljem da doživimo božanski i duhovni napredak. Posebno zahvaljujemo Bogu i za Vaše roditelje koji su Vam podarili život i svima koji su pomogli da budete onim što jeste. Još od Vaših mladenačkih dana bilo je potrebno proći mnoge prepreke, teškoće i borbe, ali odgovorivši na Božji poziv, prihvatili ste u svoj život sudbinu svoga Učitelja. On i danas, baš kao i onda, „treba dlanove Vaše, Vašeg srca ražaren plamen“ da budete oplemenjeni životom, milošću i hrabrošću svećeničkog života. Nadamo se da milosrdni Bog ima s Vama još puno planova i „posla u svom vinogradu“ kojeg Vi obrađujete da donosi plodove.

Uz čestitku za jubilej Vašeg dvadesetogodišnjeg vjernog služenja Crkvi i narodu, molimo da blažena djevica Marija usliši naše molitve, da Vam podari blagoslov i milost, da Vas prati i bude snaga i utjeha u daljnjem svećeničkom životu i radu.

Isto tako, želja nam je da za pet godina, u istom sastavu, možemo slaviti i Vaš srebrni jubilej.

Sretno i blagoslovljeno Vam bilo i nadalje da budete mudri graditelj i pastir naših duša.”

O proslavi u župi – iz dnevnog tiska:

https://www.glasistre.hr/istra/2023/06/04/svetom-misom-i-prigodnom-proslavom-zupnik-ilija-jakovljevic-obiljezio-20-godina-svog-svecenistva-866696

Najave