Petak, 1 ožujka, 2024
Novosti

Pazin: Sastanak Biskupijskog pastoralnog vijeća u Pazinu

Pod predsjedanjem mons. Ivana Milovana održan je u prostorijama Pazinskog kolegija u Pazinu, 17. studenoga 2007. sjednica Biskupijskog pastoralnog vijeća. Na početku susreta biskup Milovan  članovima Vijeća zaželio je dobrodošlicu te predstavio program sjednice kao i predstojeće pastoralne planove u Biskupiji.

Prvo izlaganje je imao vlč. Vilim Grbac, predstojnik Katehetskog ureda, koji je predstavio konkretne aktivnosti Katehetskog ureda u „Godini župne kateheze“ koja je započela u Porečkoj i Pulskoj biskupiji. Vlč. Grbac, naglasak je stavio na organiziranje tečaja za animatore u župnoj katehezi. Tečaj bi trajao četiri subote u korizmi a sastojao bi se od predavanja i rada po skupinama. Želja je da se što više laika osposobi koji bi pomogli u župnoj katehezi.

U diskusiji je naglašeno kako nedostaju konkretni programi za župnu katehezu a još više literatura na čemu je potrebno poraditi, što je na sebe obvezu preuzeo Katehetski ured.

Vlč. Milivoj Koren, pročelnik Ureda za obitelj, predstavio je program rada ovog ureda u „Godini župne kateheze“. Prvo, bolje organiziranje zaručnički tečajeva na području Biskupije, koji se sad održavaju na šest mjesta. Drugo, osnivanje obiteljski skupina na razini župe i dekanata s ciljem okupljanja mladih obitelji ali i pomoći obiteljima u teškoćama.

Vlč. Ilija Jakovljević predstavio program biskupijskog hodočašća u Lurd povodom 150 godina Marijinih ukazanja u Lurdu. 

Na kraju se biskup Milovan zahvalio svima na sudjelovanju te poželio da se ovi programi realiziraju na dobrobit svih vjernika.

Najave