Srijeda, 17 travnja, 2024
Novosti

Motovun: Biskup Milovan blagoslovio obnovljenu župnu kuću

Na blagdan sv. Stjepana, zaštitnika župe Motovun, 26. prosinca 2008. u crkvi Madonna dei Servi u Motovunu misno slavlje predvodio porečki i pulski biskup mons. Ivan Milovan, u koncelebraciji sa preč. Ilijom Jakovljevićem, župnikom u Motovunu, vlč. Juricom Purkićem, župnim vikarom i vlč. Dragom Petrovićem, župnikom u Kringi.

Biskup Milovan u homiliji je istaknu važnost božićnih blagdana koji nakratko vraćaju pojedinca i obitelji iz stanja otuđenosti, udaljenosti u stanje obiteljskog zajedništva. Ovo misno slavlje je primjer našeg župnog zajedništva, na kojem hranimo svoju dušu za svakodnevni život kako bi mogli biti istinski nasljedovatelji Isusa Krista, poput sv. Stjepana koji se stotinama godina slavi u ovoj drevnoj motovunskoj župi. Biskup je pozvao vjernike da budu istinski svjedoci kršćanskih vrednota u današnjem svijetu koje bi najradije izbrisalo Deset Božjih zapovjedi.

Na kraju misnog slavlja župnik Jakovljević  je čestitao biskupu Milovanu sretne božićne blagdane, kao i nadolazeći imendan, a Mirjana je uručila prigodni poklon. Slavlje se završilo s blagoslovom djece te Biskupovim darivanjem djece.

Na kraju misnog slavlja biskup je posjetio župnu kuću te blagoslovio obnovljeni dio župne kuće. Tom prigodom Biskup se zahvalio svima koji su dali svoj doprinos za uređenju župne kuće. 

Najave