Nedjelja, 14 travnja, 2024
Novosti

Poreč: Misu polnoćku u Bazilici predvodio biskup Milovan

Misu polnoćku u porečkoj Bazilici predvodio je mons. Ivan Milovan, biskup porečki i pulski u koncelebraciji s preč. Petrom Pahovićem, mons. Marijanom Bartolićem, vlč. Stipanom Bošnjakom i vlč. Juanom C. Hernandez.

Biskup Milovan u homiliji je istaknuo kako je Ponoćka trenutak kad nije potrebno puno govoriti, već je slavlje koje treba nadasve proživljavati, otvorenih očiju i duše, ali nadasve srce. Nastavivši kako „u našem svijetu, oko nas i u nama samima toliko je mraka, tame. Kriza koju proživljava čovječanstvo nije samo gospodarske naravi, iako nam je ona u ovom trenutku, zbog poznatih razloga, najprije pada na pamet. Kriza je prvenstveno duhovna i povezana je sa slabljenjem vjere u Boga, s pomračenjem moralne savjesti, s obezvređivanjem vrijednosti na kojima se može graditi siguran osobni i zajednički život, s nastojanjem da se duhovna praznina ispuni posjedovanjem i uživanjem materijalnih dobara, gubitkom smisla koji daje dublje značenje osobnoj i općeljudskoj povijesti. U takav svijet duhovne tame dolazi On koji je Svjetlo istinito – lux vera. „

Na kraju biskup Milovan je pozvao sve vjernike da mole za sve one koji još nisu upoznali Boga te poželio da se ovi dani Božića provedu u obiteljskom ozračju.

Najave