Subota, 13 srpnja, 2024
Novosti

Mnoštvo događaja do kraja ožujka

Do kraja ovog korizmenog vremena u našoj Porečkoj i Pulskoj biskupiji imati ćemo još mnoštvo zanimljivih događaja. Sve najave pogledajte u nastavku. Iz bogatog sadržaja izdvajamo: proslava sv. Josipa u Puli i Pazinskom kolegiju, križni putevi na različitim zanimljivim lokacijama, te, naravno, procesije na Cvjetnicu, Nedjelju Muke Gospodnje.

 Srijeda, 18. ožujka 2015. Pazin: Izložba Knjiga s potpisom

Povodom Dana škole Pazinskog kolegija, koji se obilježava na blagdan sv. Josipa, održati će se otvorenje izložbe Knjige s potpisom, u srijedu 18. ožujka 2015. u 17 sati u knjižnici Pazinskog kolegija.

U četvrtak, 19. ožujka 2015. godine, na sam blagdan svetog Josipa, svečanu svetu misu u Pazinskom kolegiju s početkom u 9,00 sati predvodit će porečki i pulski biskup, mons. Dražen Kutleša.

Četvrtak, 19. ožujka 2015. Blagdan sv. Josipa

U pulskoj župi sv. Josipa blagdan naslovnika biti će proslavljen svečanim koncelebriranim  misnim slavljem koje će 19. ožujka u 10 sati predvoditi p. Đuro Hontić, župnik i gvardijan pulske župe i samostana sv. Ivana Krstitelja.

Mons. Vilim Grbac, generalni vikar biskupije održat će, u kapeli Milosrdnog Isusa u Kući skrbi sv. Polikarpa, u petak, 20. ožujka 2015. godine s početkom u 20,00 sati, predavanje o svetom Josipu. Bit će to redovito predavanje o Svetom pismu koje on jednom mjesečno tu održava.

Subota, 21. ožujka 2015. Hodočašće pjevača

Subota, 21. ožujka 2015. Hodočašće pjevača

Subota, 21. ožujka 2015. Hodočašće pjevača

Prvo biskupijsko hodočašće pjevača iz crkvenih zborova Porečke i Pulske biskupije održati će se 21. ožujka 2015. godine u nacionalno Marijansko svetište Majke Božje Bistričke.

Subota, 21 ožujka 2015. Gračišće: Križni put mladih

Subota, 21 ožujka 2015. Gračišće: Križni put mladih

Subota, 21 ožujka 2015. Gračišće: Križni put mladih

Tradicionalni Križni put mladih u Gračišću, stazom sv. Šimuna, ove će se godine održati u subotu 21. ožujka 2015. godine. Početak je u župnoj crkvi sv. Vida u 10,00 sati.

Nedjelja, 22. ožujka 2015. Pula: Koncert „Pred tobom padam nice“ – korizmena baština Istre.

U nedjelju, 22. ožujka 2015. godine u Puli, u crkvi sv. Franje Asiškog, održat će se zajednički koncert više zborova pod nazivom „Pred tobom padam nice“. Istarske korizmene pučke napjeve za najznačajniji period liturgijske godine, Cvjetnicu, Veliki tjedan i Uskrs, izvesti će:  Župni Zbor Sv. Petra i Pavla iz Sv. Petra u Šumi, Župni zbor sv. Mohora i Fortunata iz Lindara, Župni zbor sv. Kancija, Kancijana i Kancijanile iz Lanišća te  Župni zbor Sv. Mihovila iz Žminja. Koncert  započinje u 18 sati.

Srijeda, 25. ožujka 2015. Blagovijest, Navještenje Gospodinovo

Svečano misno slavlje povodom blagdana Blagovijesti, Naviještenja Gospodinovog, u crkvi Sveta Marija Svetomore nedaleko Žminja, s početkom u 11 sati predvoditi će p. Đuro Hontić.

Na Blagovijest svoj župni blagdan slavi i pulska župa Gospe od Mora. Misno slavlje u 18 sati predvodi biskup u miru mons. Ivan Milovan.

U nadžupi Naviještenja BDM u Pićnu svečano misno slavlje započinje u 11 sati.

Četvrtak, 26. ožujka 2015. Križni put na Brijunima

Policijska kapelanija sv. Maura za Policijsku upravu istarsku organizira, po uzoru na prijašnje godine, križni put, napose za djelatnike PUI i djelatnike vojske, na nacionalnom parku Brijuni, u prirodi. Križni put će se održati u četvrtak, 26. ožujka 2015, polazak je redovitom linijom iz Fažane u 11,30.

Petak, 27 ožujka 2015. Vrsar: Križni put ka sv. Andriji

Tradicionalni Križni put „Ka Svetom Andriji“ u Vrsaru održat će se u petak prije Cvjetnice, 27. ožujka 2015. godine.

Molitveni hod Križnoga puta „Ka Svetom Andriji“ u Vrsaru održava se u prirodi pred postajama postavljenim na stabla uz poljski put koji vodi do obnovljene crkve Sv. Andrije apostola.

Početak je predviđen u 16,45 sati okupljanjem na parkiralištu kod vrsarskog groblja.

Nedjelja, 29. ožujka 2015. Cvjetnica, Nedjelja Muke Gospodnje

 U Poreču, procesiju i misu predvoditi će  porečki i pulski biskup mons. dr. Dražen Kutleša. Okupljanje te blagoslov maslinovih grančica je ispred crkve Gospe od Anđela u 10:30 sati, nakon procesije Decumanovom ulicom, uslijediti će misa u Eufrazijevoj bazilici.

U Puli je okupljanje za početak procesije i blagoslov maslinovih grančica na Forumu u 10,00 sati. Procesija će ići Kandlerovom ulicom do Katedrale gdje će uslijediti svečano misno slavlje.

Najave