Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
Novosti

KUMI organizirali višesatno klanjanje

31.10.213.: I rovinjski mladi organizirali katoličku alternativu Halloweenu

U organizaciji rovinjske podružnice Katoličke udruge mladih Istre (KUMI), a po uzoru na sve prisutniju inicijativu Noći otvorenih crkvi u četvrtak, 31. listopada, u predvečerje svetkovine Svih Svetih, u rovinjskom Oratoriju nakon večernje mise održano je višesatno klanjanje. Misno slavlje predvodio je rovinjski župnik, dekan Rovinjsko-kanfanarskog dekanata, preč. Milan Zgrablić.

U organizaciji rovinjske podružnice Katoličke udruge mladih Istre(KUMI), a po uzoru na sve prisutniju inicijativu Noći otvorenih crkvi u četvrtak, 31. listopada, u predvečerje svetkovine Svih Svetih, u rovinjskom Oratoriju nakon večernje mise održano je višesatno klanjanje. Misno slavlje predvodio je rovinjski župnik, dekan Rovinjsko-kanfanarskog dekanata, preč. Milan Zgrablić.

„I dok neki večer uoči svetkovine Svih Svetih slave noć vještica, mladi ove župe poželjeli su današnju večer provesti u klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom“, najavio je preč. Zgrablić na kraju misnog slavlja klanjanje koje je u nastavku popraćeno prigodnim pjesmama i meditacijama.

Cilj Holywina je obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina, a iz redova KUMI najavljuju i obnovu biskupijskih okupljanja mladih, po uzoru na neke već ranije postojeće vrlo uspješne inicijative.

Osim toga, tijekom te večernje mise, supružnici Irma i Silvano Turčinović obilježili su 60 godina braka.

G. Krizman

Najave