Nedjelja, 14 travnja, 2024
Novosti

Darovi za djecu u Kući milosrđa

U petak, 05. prosinca 2014., dan uoči spomendana sv. Nikole,  porečki i pulski biskup Dražen Kutleša posjetio je Kuću milosrđa u Majmajoli. Preuzevši ulogu sv.Nikole, biskup je razveselio djecu darovima. Osim što je svatko dobio dar prema vlastitim željama, kuća Majmajola je dobila na dar kombi koji donirala biskupija zajedno s Biskupijskim Caritasom i tvrtkom Strobi d.o.o iz Zagreba.

Biskup je tim činom pokazao blizinu i skrb Kući milosrđa te je istaknuo kako je na djeci da odgovore na ove darove većim zalaganjem u školi i izvršavanjem svakodnevnih obveza.

U kući trenutno boravi devetero djece: jedno predškolskog uzrasta, troje osnovnoškolaca, te petero srednjoškolskog uzrasta. Djeca u Kuću milosrđa dolaze rješenjem Centra za socijalnu skrb, a potječu mahom iz obitelji koje se o njima, iz raznih razloga, nisu mogle adekvatno skrbiti. Odgojitelji su na kraju posjete uručili biskupu škrinjicu sa zahvalama.

U Kući milosrđa skrbe o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi u dobi od 6 do 18 godina i to u okviru smještaja, odgoja, praćenja obrazovanja, njege, brige o zdravlju, prehrane, odijevanja, održavanja osobne higijene, usluga organiziranog provođenja slobodnog vremena i radnih aktivnosti.

Kuću je Caritasu poklonio gospodin Denis Jelenković. Godine 2005. mons. Ivan Milovan, blagoslovio je Kuću milosrđa čime je označen završetak radova, opremanje objekta i završetak prve faze edukacije djelatnika. Prvi korisnici stigli su u Kuću u srpnju 2007. godine.

Maksimalni kapacitet Kuće je deset djece. Za svako se dijete izrađuje individualni program rada. Pri izradi programa sudjeluju članovi stručnog tima Kuće, roditelj ili staratelj te djelatnici Centra za socijalnu skrb.

Najave