Subota, 25 svibnja, 2024
Novosti

Jerihonsko bdijenje – „Da budu istinski svjedoci evanđelja“

Od 1. do 7. prosinca 2014. u Puli je, povodom početka Godine posvećenog života, održano sedmodnevno klanjanje za svećenike, redovnike, redovnice i posvećene laike, „da budu istinski svjedoci evanđelja.“Klanjanje su u kapeli sv. Mihovila u staroj bolnici organizirale Sestre Milosrdnog Isusa.

 Molitveni program započelo u ponedjeljak, 1. 12. 2014. misom u 19 sati koju je predvodio p. Đuro Hontić, župnik i gvardijan pulske župe sv. Ivana Krstitelja. Utorak je misu predvodio fra. Đuro Vuradin iz pulskog samostana sv. Franje, u srijedu vlč. Jeronim Jokić, župnik u Marčani i Loborici, u četvrtak fra. Željko Klarić iz župe sv. Ivana Krstitelja, u petak vlč. Milan Milovan iz pulske župe Gospe od Mora, te u subotu  vlč. Darko Zgrablić župnik iz Svetvinčenta.
Klanjanje je završeno u nedjelju, 7. prosinca 2014., svečanim misnim slavljem u 15 sati, koje je predvodio fra Mate Trinajstić, gvardijan pulskog samostana sv. Antuna Padovanskog.

U sedam dana i noći bdijenje, molitvu i klanjanje pred Presvetim predvodili su članovi različitih molitvenih zajednica i pokreta koji djeluju na području Južne istre.  

Najave