Nedjelja, 26 svibnja, 2024
Novosti

Cvjetnica i Veliki tjedan u našim katedralama

Cvjetnica u Poreču i Puli, 2. travnja

Cvjetnica u Poreču

Na Cvjetnicu, Nedjelju Muke Gospodnje, 2. travnja 2023., porečki i pulski biskup ordinarij, mons. Ivan Štironja, predvodit će misno slavlje u porečkoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije. Misi će prethoditi blagoslov maslinovih grančica te procesija Dekumanovom ulicom, glavnom ulicom porečke starogradske jezgre. Početak je u 10.30 ispred crkve Gospe od Anđela,  na središnjem porečkom gradskom trgu, Trgu slobode.

Cvjetnica u Puli

Porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan će obrede Nedjelje Muke Gospodnje, na Cvjetnicu, 2. travnja 2023. predvoditi u Puli. Početak je u 10 sati na središnjem gradskom trgu Forumu blagoslovom maslinovih grančica. Uslijedit će procesija Kandlerovom ulicom, te svečano misno slavlje u pulskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Veliko trodnevlje u Poreču i Puli, 6. – 9. travnja

Četvrtak, 6. travnja – VELIKI ČETVRTAK  

POREČ: Misu posvete ulja na Veliki četvrtak biskup Štironja će predvoditi u porečkoj bazilici s početkom u 10 sati.

Istoga dana Misu Večere Gospodnje naš će ordinarij Štironja predvoditi također u porečkoj bazilici s početkom u 19 sati.

PULA: U pulskoj katedrali Misu Večere Gospodnje s početkom u 19 sati predvodit će katedralni župnik vlč. Rikard Lekaj. 

Petak, 7. travnja – VELIKI PETAK

POREČ: Obrede Velikog petka u porečkoj katedrali, s početkom u 19 sati predvodit će katedralni župnik vlč. Mladen Pranjić.

PULA: Obrede Velikog petka u pulskoj katedrali s početkom u 19 sati predvodit će porečki i pulski ordinarij mons. Ivan Štironja.

Subota, 8. travnja –   VELIKA SUBOTA

POREČ: Vazmeno bdjenje, s početkom u 21 sati, porečki i pulski biskup ordinarij mons. Ivan Štironja predvodit će u porečkoj katedrali.

PULA: Vazmeno bdjenje u pulskoj katedrali, s početkom u 21 sat, predvodit će katedralni župnik vlč. Rikard Lekaj.

Nedjelja Uskrsnuća Gospodinovog

Nedjelja, 9. travnja – USKRS

Misa svetkovine Uskrsa u porečkoj katedrali

Na svetkovinu Uskrsa svečano misno slavlje u 11 sati, porečki i pulski biskup ordinarij mons. Ivan Štironja predvodit će u porečkoj katedrali.

Mons. Milovan na Uskrs u Puli

Misu svetkovine Uskrsa u pulskoj katedrali i ove će godine tradicionalno predvoditi mons. Ivan Milovan, biskup u miru. Misa započinje u 10.30 sati.


Najave