Subota, 13 srpnja, 2024
Novosti

Božićno primanje biskupa Milovana, 2009.

Uoči božićnih i novogodišnjih blagdana mons. Ivana Milovana, biskupa porečkog i pulskog u Biskupskom ordinarijatu u Poreču, 22. prosinca 2009. posjetili su Ivan Jakovčić, istarski župan i Edi Štifanić, gradonačelnik Poreča. Uz gosp. Biskupa na susretu su bili i kancelar Biskupije mr. Ilija Jakovljević i porečki župnik preč. Petar Pahović.

U ime svih građana Istarske župnije gosp. Jakovčić se zahvalio gosp. Biskupu na dobroj suradnji, napose kad je riječ o očuvanju sakralne kulturne baštine, te izrazio želju da će se u narednoj godini pokušati dođi do rješenja da se otkupi palača Vergotini uz Biskupiju kako bi se mogao urediti dijecezanski muzej u sklopu Eufrazijeve bazilike. Zaželio je biskupu i suradnici sretne božićne i novogodišnje blagdane.

Gosp. Štifanić je u ime grada Poreča zahvali se na dobroj suradnji te istaknu da će Grad sa svoje strane učiniti sve što je potrebno da se ostvare preduvjeti za gradnju nove župne crkve u Poreču na Finidi.

Biskup je zahvalio na čestitkama te dobroj suradnji koja je iz godine u godinu sve bolja te poželio da u ovim teškim godinama za građane Istre bude što više socijalne osjetljivosti, napose da se vodi računa o najugroženijima. 

Najave