Nedjelja, 14 travnja, 2024
Novosti

Biskup Milovan se susreo s gradonačelnikom Pule

U popodnevnim satima, 22. prosinca 2009. porečki i pulski biskup mons. Ivan Milovan u pratnji kancelara Biskupija Ilije Jakovljevića posjetio je gradonačelnika Pule gosp. Borisa Miletića. U razgovoru gosp. Biskup se zahvalio što je nakon nekoliko godina od kad je gosp. Miletić gradonačelnik došlo susreta te poželio da se održavaju redoviti susreti kako bi svi zajedno mogli više biti na korist građanima grada Pule.

Također se gosp. Biskup dotaknuo nekih otvorenih pitanja koje postoje u Puli kao što su: Bivša župna kuća kod crkve Gospe od Mora, koja još nije u potpunom vlasništvu župe; pitanje korištenja župnih prostorija na Velom Vrhu za potrebe škole; napose problematiku koja postoji oko biskupijske nekretnine „Delfin“ koja je unišla u temeljni kapital Arenaturista. Biskup je gradonačelnika upoznao s idejom mogućeg otvaranja samostana karmelićanki u okolici grada Pule.

Gradonačelnik se zahvalio na posjeti i svemu što Crkva čini na području grada Pule za vjernike i sve građane. Gradonačelnik je iznio svoje viđenje pojedinih stvari te izrazio spremnosti da za rješavanje svih otvorenih pitanja.

Najave