Subota, 25 svibnja, 2024
Novosti

Biskup Bogović pozvao na metropolijsko zajedništvo

Redoviti mjesečni susret svećenika, redovnika i redovnica održan je 12. ožujka 2007. u Pazinskom kolegiju u Pazinu. Sve nazočne pozdravio je mons. Ivan Milovan, mjesni biskup te zaželio svima što plodniju korizmu, a napose dobrodošlicu zaželio je gospićko-senjskom biskupu, mons. dr. Mili Bogoviću.

Biskup Bogović održao je predavanje pod naslovom «Svećeničko svjedočenje kao pomoć u buđenju duhovnih zvanja». Na početku predavanja je istaknuo važnost zajedničkih susreta ne samo biskupa, već svećenika, redovnika, redovnica, a napose vjernika na razini cijele metropolije. U tom duhu se organizira i metropolijska proslava «Godine duhovnih zvanja» u Senju, povodom 200-te obljetnice senjskog sjemeništa, koja će se održati 22. travnja u Senju.

U drugom dijelu predavanja mons. Bogović naglasak je stavio na osobno svjedočanstvo svakog svećenika u svakodnevnom životu kao najveći poticaj na nasljedovanje. Stoga je važno kakvi smo, kako izgledamo, što mislimo, a napose kako živimo svoj svećenički život. Zasigurno najveći ideali u nasljedovanju su nam mučenici, među kojima je i Sl. Božji Miroslav Bulešić.

Najave