Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
Pastoral mladih

4. po redu Biskupijski susret mladih u “Godini mladih”, Pićan

Štovani,

U nedjelju 18. prosinca 2005., održat će se 4. po redu Biskupijski susret mladih u «Godini mladih» za Porečko-pulsku biskupiju. Nakon odlično posjećenih susreta u Umagu, Poreču i Buzetu, na redu je Pićan. Susret u Pićnu uključuje pripremnu katehezu, pokorničko bogoslužje, sv. misu te rekreativni program (glazba i animacija, zakuska). Program započinje u 16:30, okupljanjem pred Pićanskom župnom crkvom. Katehezu pod naslovom «Pokaži nam svoje lice» održati će vjeroučitelj Slavko Vukmanov Šimokov, iz Rovinja.

Nakon kateheze, a prije sv. mise, biti će pokorničko bogoslužje i prilika za ispovijed. Središnji dio susreta, sv. misu (ZEMI= Zajednička Euharistija Mladih Istre) u 18:00 predvodit će mons. Ivan Milovan, biskup Porečko-pulski. Na kraju sv. mise mladi iz Pićna će na svečan način predati križ mladima Pazinskog dekanata, koji će biti domaćini slijedećeg Biskupijskog susreta mladih (15.01.2006.). Slijedi druženje uz glazbu i animaciju naših vrijednih animatora i animatorica.

U organizaciju ovog susreta već su uključeni mladi iz KUMI, FRAME i Neokatekumenskih zajednica! Pozivamo sve mlade (i one koji se tako osjećaju) iz svih župa i udruga Istre da nam se pridruže!

Podsjećamo da je ovaj susret u Pićnu dio Velike devetnice, Biskupijskih susreta mladih kroz “Godinu mladih”, koji imaju za cilj na odgovarajući način pripremiti mlade u cijeloj Istri za SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI, PULA 2006. “Učitelj je ovdje i zove te!” geslo je susreta u Puli, ali htjeli bi da te riječi kroz ovu godinu odjeknu po cijeloj Istri.

Nadamo se da ćete kroz Vaš medij popratiti ovaj događaj!

Anđela Jeličić

Info: Anđela Jeličić, Vijeće za medije

Najave