Srijeda, 19 lipnja, 2024
Novosti

U Pazinu misa mladih pod geslom „Otvori se!

Misa mladih u veljači u pazinskom Franjevačkom samostanu Pohođenja Marijina održana je u petak, 15. veljače. Misu je predvodio fra Tomislav Šanko, župnik Župe sv. Nikole Tavelića u Rijeci.

U prigodnoj homiliji propovjednik je, u skladu sa geslom, podsjetio na važnost otvorenosti, jer, istaknuo je, jedna od najgorih grijeha je upravo licemjerje, oholost. Nadalje rekao je, jedan od kriterija prave duhovnosti je naša briga za bližnjega. Spominjući Isusovu gestu iz Evanđelja gdje pomaže gluhom mucavcu, riječju „Effata!“, „Otvori se!“, podario mu je sluh i dar da može ‘govoriti razgovijetno’; Isus želi da budemo protočni za ljubav, da je možemo primiti i drugima podariti, naglasio je propovjednik. Duhovna osoba je ona koja zna duboko i lijepo susresti druge u komunikaciji.  

Nakon mise uslijedilo je svjedočanstvo Darija Perkovića, vjeroučitelj u katoličkoj osnovnoj školi u Rijeci. Veoma otvorenim i zabavnim izričajnim stilom nastojao je okupljenima ispričati svoja nastojanja duhovnog rasta. Kroz praktične primjere obrazložio je tri stupa na kojima počiva kvalitetan brak, o čemu je i fra Tomislav govorio u homiliji: duboka komunikacija, bračno darivanje te zajednička molitva.  Napose je savjetovao mladima, koji tek trebaju ući u brak, da se pripremaju svakodnevno, u malim, praktičnim stvarima kako bi bili dobri supružnici.

Večer je glazbeno animirao Zbor mladih pazinskog samostana.

Na kraju je fra o. Josip Vlašić najavio slijedeću misu mladih u pazinskom samostanu koja će se održati na Dan žena, 8. ožujka, misu će predvoditi o. Darko Tepert a glazbeno animirati grupa Božja pobjeda iz Zagreba.

Najave