Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024
Novosti

U Pazinskom Kolegiju proslavljen blagdan sv. Josipa

Dan škole u Pazinskom kolegiju već se tradicionalno obilježava o blagdanu sv. Josipa  koji je i zaštitnik Kolegija, a ove je godine proslavljen u subotu 15. ožujka. Tako se već dugi niz godina na zajedničkom slavlju okupljaju učenici, roditelji, djelatnici Kolegija i mnogi gosti.

  Dan, kako i priliči, započinje sv. misom koju je predvodio porečko-pulski biskup Ivan Milovan. Misno je slavlje uljepšano i pjesmom zbora Kolegija pod ravnanjem profesorice Marice Ursić.

Nakon sv. mise za učenike bila je organizirana marenda, a roditelji su imali priliku pogledati prezentaciju o uspjesima učenika, izletima te mnoge druge zanimljivosti iz života škole „od Sv. Josipa do Sv. Josipa“.

Za kraj slavlja bio je pripremljen i zabavni program koji su spremili učenici Kolegija , a u zabavi su im se pridružili roditelji te gosti iz OŠ Vladimira Nazora iz Pazina i Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile također iz Pazina.

  Kao što je i običaj, poslije službenog programa,  svi su se okupili na domjenku i nastavili druženje u ugodnoj atmosferi i nogometnoj utakmici između roditelja i profesora Kolegija.

  Obilježen je tako još jedan Dan škole te se s veseljem očekuje dogodine, jubilarno slavlje, 15. godina Kolegija.

Najave