Srijeda, 17 travnja, 2024
Novosti

Susret predsjednice i našeg ordinarija

Povodom otvaranja ureda u Puli predsjednica Kolinda Grabar Kitarović primila je u ponedjeljak, 14. rujna 2015., porečkog i pulskog ordinarija mons. Dražena Kutlešu.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović privremeno je otvorila Ured u pulskom Domu hrvatskih branitelja. U Puli će se ovaj tjedan susretati s gospodarstvenicima te ljudima iz političkog i kulturnog života Istre. Prve je na razgovor primila istarskog župana Valtera Flegu i pulskoga gradonačelnika Borisa Miletića.

Podizanjem zastave Predsjednice Republike ispred Doma hrvatskih branitelja, u Puli je otvoren njezin privremeni Ured. Predsjednica je istaknula kako joj je čast i zadovoljstvo raditi i boraviti u Puli te je izrazila poštovanje i zahvalnost hrvatskim braniteljima. „Iako Istra nije bila neposredno ugrožena velikosrpskom agresijom, upravo ste vi, Istrani, najvećim odazivom pozivu na obranu Hrvatske na najbolji način iskazali svoje domoljublje”, rekla je Predsjednica i dodala kako brojnost poziva i molbi građana za susrete i razgovore pokazuje opravdanost odluke da, slikovito rečeno, glavni grad Hrvatske u sljedećih nekoliko dana bude Pula.

Nakon sastanka sa županom Valterom Flegom i pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem, predsjednica se izjavila kako snažno zastupa decentralizaciju Hrvatske, a poduprla je i razvojne projekte i istaknula potrebu – da se bivše vojne zone brže stave u upotrebu.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jutros je primila i biskupa porečkog i pulskog, monsinjora Dražena Kutlešu te rektora Sveučilišta Jurja Dobrile – Alfija Barbierija. Tijekom dana obići će i brodogradilišta Uljanik i Tehnomont, te pulske vojne zone za koje je istaknula da ne može shvatiti kako se ti objekti ne daju na upravljanje lokalnoj samoupravi i zašto se ne realiziraju projekti koji bi pridonijeli razvoju. Predsjednica će u Puli boraviti do četvrtka. (Nives Kalebić/Radio Pula; foto: Duško Marušić/Pixsell)

Najave