Srijeda, 17 travnja, 2024
Duhovna zvanja

Sprovod pok. vlč. Antuna Merlića

Umirovljeni svećenik Antun Merlić u 90.- toj godini života blago je u Gospodinu preminuo u Svećeničkom domu „Betanija“ u Puli, 28. siječnja 2014. godine.

Sprovodna misa i oproštaj od pokojnika bio je u četvrtak, 30. siječnja 2014. godine u župnoj crkvi u Lanišću (posljednja župa službovanja pokojnika). Sam sprovod bio je istog dana na groblju rodne župe pokojnika u Črnici.

Sprovodnu koncelebriranu misu je predvodio mons. Ivan Milovan, biskup u miru, a biskup ordinarij mons. Dražen Kutleša je propovijedao.

Na temelju pročitanog Matejevog evanđelja o posljednjem sudu Biskup je istaknuo potrebu da se pred Sucem svi pojavimo bogati dobrim djelima. Pokojnik je kroz dugi niz godina kao svećenik brinuo za duhovno dobro povjerenih mu duša, poučavanjem, dijeljenjem sakramenata i vođenjem naroda Bogu. Bio je postojan i nepokolebljiv i u teškim vremenima. Mi i sada, dok zahvaljujemo Bogu za dar ovog svećenika, upućujemo mu i molitve za njega da mu Gospodin bude nagrada za sva dobra koja je činio.

Foto

Na kraju misnog slavlja mons. Vilim Grbac, generalni vikar Biskupije je kratko govorio o životu i djelovanju pokojnog svećenika. Još se od pokojnika u ime župe Lanišće oprostila i Marija Žmak.

Sprovod u Črnici je vodio mons. Vilim Grbac. Osim župljana iz Lanišća na sprovod je došlo i mnogo vjernika iz drugih župa u kojima je pokojnik djelovao.

Počivao u miru Božjem!

Najave