Srijeda, 17 travnja, 2024
Glazba

Smotra zborova Pazinskog dekanata

U pazinskoj župnoj crkvi Sv. Nikole, u nedjelju 17. studenoga 2013., održan je susret liturgijskih zborova Pazinskog dekanata. Misno slavlje predvodio je župnik domaćin, pazinski dekan preč. Mladen Matika, a susret je vodio pročelnik Vijeća za liturgiju i crkvenu glazbu preč. Rudolf Koraca.

Prvi se na smotri predstavio župni Zbor iz Starog Pazina sa marijanskom pjesmom „U slavu Majke Božje“ te božićnom pjesmom nedavno preminulog istarskog kompozitora Nella Milottija „Tebi koj silaziš“. Uslijedio je nastup Župnog zbora iz Motovuna sa pjesmama „Tebe pojem“ i „Sveti Stjepane“. Zbor iz Kašćerge uveo je slušatelje u osjet adventa pjesmom „Zlatnih krila“, a župni Zbor iz Berma predstavio se pjesmama „Aleluja“ i „Klanjam ti se smjerno“. Zbor iz Rakotula ove je godine prvi put nastupio na smotri, a kao zborovođa doveo ih je mladi župnik vlč. Josip Peteh. Župni zbor iz Trviža predstavio se maestralnom izvedbom Milottijeve „Zvijezdo mora“, a tom su prigodom po prvi put, kao hommage obilježavanju Verdijeve godine, izveli njegovu poznatu ariju „Va pensiero“. Župni zbor iz Kringe otpjevao je „Pjevajte Gospodu“ i „Klanjam ti se smjerno“, a pjevači Zbora iz Sv. Petra u Šumi predstavili su se ove godine sa pjesmama „Nek klikče svijet od radosti“ i „Ave Maris Stella“. Posljednji je nastupio Župni Zbor iz Žminja sa „Alelujom“ nepoznatog autora te Franckovom pjesmom „Panis Angelicus“, pri čemu su solističke sekvence otpjevale Snježana Kmet i Tina Galant.

Susret je zaključen zahvalama koje je preč. Koraca uputio svim pjevačima i župniku domaćinu na gostoprimstvu, te zajedničkom izvedbom svih sudionika „Budi hvaljeno“.

Najave