Srijeda, 22 svibnja, 2024
Novosti

Razrješenja i imenovanja u Porečko-pulskoj biskupiji

Krajem lipnja i početkom srpnja po Dekretima biskupa Ivana Milovana u Porečko-pulskoj biskupiji načinjen je novi raspored svećeničkih službi.

Umjesto preminulog mons. Josipa Šajine krajem lipnja službe su preuzeli vlč. Ilija Jakovljević, koji je imenovan kancelarom biskupije, te vlč. Lino Zohil koji je imenovan ekonomom biskupije i ravnateljem biskupijske Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika (BUUK).

Ostali svećenici nove župe preuzimaju 25. kolovoza. Dosadašnji župnik pulske Katedrale mons. Željko Staver zbog zdravstvenih razloga razriješen je službe župnika u Katedrali, na njegovo mjesto dolazi vlč. Jordan Rovis dosadašnji župnik župe Krista Spasitelja na Velom Vrhu a njega će naslijediti vlč. Ilija Pavlović dosadašnji župnik u Pazu i Gologorici, župnikom tih župa, uz dosadašnje Tupljak i Krbune, imenovan je vlč. Graciano Živolić.

Službe župnog vikara u Rovinju razriješen je vlč. Ljubomir Bilić te je imenovan župnikom u župama Svetvinčenat i Juršići, a mladomisnik David Pahor je imenovan župnim vikarom u Rovinju. Darko Zgrablić imenovan je župnikom Gračišća, a mladomisnik Maksimilijan Buždon župnim upraviteljem župa Stari Pazin i Sveta Lucija. Vinko Puljić, svećenik mostarske biskupije postaje župnik Raše a David Klarić Svetog Lovreča (labinskog) i Skitače. Ivan Kramar razriješen je službe župnika u Baderni i Svetom Ivanu te je imenovan župnikom Nove Vasi (porečke) i Tara a na njegovo mjesto imenovan je Stipan Bošnjak koji dolazi iz subotičke nadbiskupije. Župu Funtana preuzima župnik Vrsara Mladen Matika.

Najave