Petak, 19 srpnja, 2024
Novosti

Razrješenja i imenovanja svećenika Porečke i Pulske biskupije – premještaji 2019.

Odlukom ordinarija, mons. dr. Dražena Kutleše, Biskupski ordinarijat u Poreču izdao je dekrete razrješenja i imenovanja, te novi raspored pastoralnih službi u Porečkoj i Pulskoj biskupiji. Premještaji i novi raspored službi objavljuje se 3. srpnja, o  svetkovini sv. Tome ap., zaštitnika Pulske biskupije i grada Pule.

                Vlč. Luka Pranjić razrješuje se službe župnika župa Sv. Pelagija mučenika u Novigradu i Sv. Ivana Krstielja u Dajli i ravnatelja Katehetskog ureda Porečke i Pulske biskupije, te odlazi u misije u Ekvador.

                Vlč. Ante Žufić razrješuje se službe župnika župa Gospe od Sv. Krunice u Trvižu, Sv. Marka evanđelista u Kašćergi i Sv. Mihovila arkanđela u Zamasku, te se umirovljuje.

                Preč. Milivoj Koren razrješuje se službe župnika župa Sv. Petra i Pavla apostola u Gologorici, Uznesenja BDM u Pazu, Sv. Mihovila arkanđela u Pazinskim Novakima i Sv. Ivana Krstitelja u Krbunama, te se umirovljuje.

                Preč. Marijan Pamić razrješuje se službe župnika župa Uznesenja BDM u Cerovlju, Sv. Mihovila arkanđela u Borutu i Sv. Jurja mučenika u Grimaldi, te se umirovljuje.

                Vlč. Maksimilijan Buždon razrješuje se službe župnika župe BDM Gospe od Mora u Puli, te se imenuje župnikom župa Sv. Pelagija mučenika u Novigradu i Sv. Ivana Krstitelja u Dajli i ravnateljem Katehetskog ureda Porečke i Pulske biskupije.

                Vlč. Goran Levak razrješuje se službe župnog vikara župe Sv. Pavla u Puli, zamjenika ravnatelja Svećeničkog doma „Betanija“ i duhovnog pomoćnika u župi Vodnjan, te se imenuje župnim upraviteljem župe BDM Gospe od Mora u Puli.

                Vlč. Joško Listeš razrješuje se službe župnika župa Krista Spasitelja u Puli i Sv. Roka prezbitera u Galižani, te se imenuje župnikom župa Pohođenja BDM u Balama i Sv. Silvestra pape u Kanfanaru.

                Vlč. Mladen Pranjić razrješuje se službe župnog upravitelja župa Sv. Petra i Pavla apostola u Gologorici, Uznesenja BDM u Pazu, Sv. Mihovila arkanđela u Pazinskim Novakima i Sv. Ivana Krstitelja u Krbunama, vicekancelara Biskupije, ekonoma Biskupskog doma i Ordinarijata u Poreču, te se imenuje župnikom župa Sv. Petra i Pavla apostola u Gologorici, Uznesenja BDM u Pazu, Sv. Mihovila arkanđela u Pazinskim Novakima, Sv. Ivana Krstitelja u Krbunama, Uznesenja BDM u Cerovlju, Sv. Mihovila arkanđela u Borutu i Sv. Jurja mučenika u Grimaldi.

                Vlč. Joel Catary razrješuje se službe župnika župa Pohođenja BDM u Balama i Sv. Silvestra pape u Kanfanaru, te se imenuje župnim upraviteljem župa Krista Spasitelja u Puli i Sv. Roka prezbitera u Galižani.

                Vlč. Dariusz Szymanski razrješuje se službe župnika župa Sv. Lovre mučenika u Sv. Lovreču Labinskom i Sv. Lucije djevice i mučenice u Skitači, te se imenuje župnikom župa Gospe od Sv. Krunice u Trvižu, Sv. Marka evanđelista u Kašćergi i Sv. Mihovila arkanđela u Zamasku.

                Vlč. Blaž Bošnjaković imenuje se župnikom župa Sv. Lovre mučenika u Sv. Lovreču Labinskom i Sv. Lucije djevice i mučenice u Skitači.

                Vlč. Marcin Madej razrješuje se službe župnog vikara u župama Sv. Servula mučenika u Bujama, Sv. Jurja mučenika u Tribanu, Sv. Jurja mučenika u Zrenju i Sv. Mihovila arkanđela u Šterni, te se imenuje župnim vikarom župaa Gospe Fatimske u Labinu, Presvetog Srca Isusova – Labin Marcilnica, Sv. Lovre mučenika u Sv. Lovreču Labinskom i Sv. Lucije djevice i mučenice u Skitači.

                Vlč. Mauro Boccadoro razrješuje se službe župnog vikara u župama Uznesenja BDM u Puli i Sv. Margarete djevice i mučenice u Štinjanu, te se imenuje župnim vikarom župa Sv. Servula mučenika u Bujama, Sv. Jurja mučenika u Tribanu, Sv. Jurja mučenika u Zrenju i Sv. Mihovila arkanđela u Šterni.

                Vlč. Darko Kovačević mladomisnik imenuje se župnim vikarom župa Sv. Vida i drugova mučenika u Gračišću, Gospe od Zdravlja u Grdoselu, Rođenja BDM u Zarečju i Sv. Mohora i Fortunata mučenika u Lindaru.

                Vlč. Zoran Cetinić mladomisnik imenuje se župnim vikarom župa Sv. Petra i Pavla apostola u Gologorici, Uznesenja BDM u Pazu, Sv. Mihovila arkanđela u Pazinskim Novakima, Sv. Ivana Krstitelja u Krbunama, Uznesenja BDM u Cerovlju, Sv. Mihovila arkanđela u Borutu i Sv. Jurja mučenika u Grimaldi.

                Vlč. Branimir Šapina mladomisnik imenuje se župnim vikarom župe Sv. Peregrina mučenika u Umagu.

 

 

 

 

Najave