Četvrtak, 25 srpnja, 2024
Novosti

Pula: Proslava Dana policije

Uoči Dana policije i blagdana sv. Mihovila arkanđela, zaštitnika policije, predstavnici Policijske uprave istarske položili su, u petak 25. rujna, vijence i zapalili svijeće, a potom su prisustvovali svetoj misi u crkvi Gospe od mora.

 Podno središnjeg križa na gradskom groblju u Puli i u parku Franje Josipa, za sve branitelje i policijske službenike koji su poginuli u Domovinskom ratu i prilikom obavljanja službenih zadaća, vijence su položili predstavnici Policijske uprave istarske, predvođeni načelnikom Dragutinom Cestarom, izaslanstva Istarske županije i Grada Pule te izaslanstva udruga proizašlih iz Domovinskog rata i Udruge roditelja poginulih branitelja. Nakon intonacija državne himne i himne Istarske županije, prisutnima se obratio načelnik uprave te su svi okupljeni minutom šutnje prisjetili preminulih branitelja i policijskih službenika, a potom je uslijedio blagoslov policijskog kapelana vlč. Ilije Jakovljevića.

Nakon polaganja vijenaca, u crkvi Gospe od mora, održano je misno slavlje, koje je predvodio biskup u miru mons. Ivan Milovan. Na početku svete mise, prisutnima se obratio vlč. Ilija Jakovljević, koji je pozdravio sve prisutne, a pogotovo policijske službenike i načelnika Policijske uprave istarske Dragutin Cestara te im je čestitao blagdan Sv. Mihovila i Dan policije. U svojoj propovjedi, biskup Milovan govorio je o važnosti policijskog posla, istaknuvši kako je policijski posao častan i težak te da je primarna zadaća policijskih službenika služiti domovini. Propovjednik je nadalje istaknuo važnost doma, zavičaja i domovine u životu čovjeka, jer, usporedio je, kao što je za tijelo potreban krov nad glavom tako je i duši  potreban ‘krov za dušu’, obiteljski dom, gdje osjeća mir i sigurnost, te povezanost i pripadnost. Naša je domovina, kao san generacija, izborena žrtvom i izmoljena molitvom, naglasio je biskup.

 U sklopu obilježavanja Dana policije, u srijedu je u Općoj bolnici Pula, na Odjelu za transfuzijsku medicinu, organizirano dobrovoljno darivanjem krvi policijskih službenika. Ovoj humanitarnoj gesti odazvalo se šezdesetak djelatnika Policijske uprave istarske, a krv je među prvima dao i načelnik policijske uprave Dragutin Cestar.

Najave