Utorak, 21 svibnja, 2024
Novosti

Pula: Proslava blagdana sv. Antuna Padovanskog

U  petak, 13. lipnja 2014., blagdan sv. Antuna Padovanskog, Sveca svega svijeta, izuzetno omiljenog među vjernicima, u Porečkoj i Pulskoj biskupiji posebno je svečano proslavljen u Župi sv. Antuna Padovanskog u Puli.

Priprava na blagdan započela je još u ožujku, kada su mnogi vjernici grada Pule započeli molitveni niz Trinaest utoraka sv. Antunu. Neposredna priprava održana je u vidu trodnevnice koju je ove godine predvodio fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor. Popodnevnu misu sa blagoslovom djece predvodio je vlč. Darko Zgrablić, župnik u Svetvinčentu, a svečano koncelebrirano večernje misno slavlje u nazočnosti više svećenika predvodio je biskup u miru mons. Ivan Milovan. Na početku tog slavlja okupljenima se obratio gvardijan pulskog Samostana sv. Antuna Padovanskog fra Mate Trinajstić.

Biskup je u prigodnoj homiliji istaknuo kako se sv. Antun u svojim životnim okolnostima znao suočiti sa izazovima tadašnjeg vremena živeći postojano svoju vjeru. On nam je uzor napose stoga jer je odgovorio na duhovni poziv, ali jednako tako, jer je  znao podložiti svoju volju i svoja htijenja Božjoj volji. Upravo tako svaki vjernik mora biti otvoren za Božje planove u svome životu.

Župni je zbor pjevao staroslavenski misu.

G. Krizman

Najave