Nedjelja, 14 travnja, 2024
Novosti

Pula: Misa za početak akademske godine

Misno slavlje povodom početka akademske godine na pulskom Sveučilištu Jurja Dobrile predvodio je u srijedu, 25. studenog biskup u miru mons. Ivan Milovan.

Misi je u kapeli sv. Mihovila nazočio rektor pulskog sveučilišta prof. dr. sc. Alfio Barbieri, prorektori te mnogi profesori i studenti. Koncelebrirao je studentski kapelan p. Đuro Vuradin.

Biskup se u uvodnom pozdravu osvrnuo na činjenicu da se ta misa održava na blagdan sv. Katarine, koja je uz, ostalo i zaštitnica učenika i studenata.

Komentirajući dnevno evanđelje biskup je istaknuo riječi sv. pape Ivana Pavla II. upućene vjernicima i svijetu na početku trećeg tisućljeća, „Izvezi na pučinu!“. Poticaj je to koji ohrabruje ljude da uvijek iznova pokušaju, čak i onda kada nam iskustvo i znanje govore da je pokušaj bezizgledan. Treba postupiti kao Petar koji je, kao iskusni ribar znao da usred dana nema mogućnosti ulova, no na Isusovu je riječ povjerovao i bacio mreže. Dakako isplatilo se, naglasio je biskup, vjera u Boga se uvijek isplati. Potrebno je uvijek i u svemu prihvatiti volju Božju, i pokušati. Sa svakim novim pokušajem po Božjoj volji otvara nam se i sagledavanje vlastite grešnosti, što nam daje mogućnost za popravljanje onoga što u našem životu nije dobro.

Na kraju misnog slavlja prigodnim zahvalama mons. Milovanu obratio se rektor Barbieri.

Misno slavlje zdušnim je i maestralnim pjevanjem popratio Vokalni ansambl Muzičke akademije u Puli pod ravnanjem dirigentice doc. mr. art. Sofije Cingula.

Najave