Srijeda, 17 travnja, 2024
Novosti

Pula: Blagoslov slika sv. Franje i sv. Klare

U župi sv. Ivana Krstitelja u Puli, u nedjelju, 20. rujna, blagoslovljene su dvije nove slike sv. Klare i sv. Franje. Za blagdan sv. Ivana Krstitelja postavljena je i blagoslovljena je replika križa iz crkvice sv. Damjana iz Asiza. U ovoj godini posvećenog života nakana nam je bila ostvariti ciljeve ove godine posvećenoga života, koje je naveo papa Franje, sjetiti se slavne prošlosti, te da sa strašću živimo sadašnjost i da s nadom prigrlimo budućnost, ističu franjevci iz tog samostana.

O tome je govorio i o. Provincijal dr. fra Josip Blažević, uzevši primjer sv. Franje i sv. Klare, koji su bili Gospodinovi učenici i nama dali tako izvrstan primjer nasljedovanja Isusa kao svog učitelja. O. Provincijal je za tu prigodu došao u Pulu i predslavio sv. Misu u 11 sati  te obavio blagoslov slika.

Za ovaj događaj, župa se pripremala trodnevnom pripravom počevši od blagdana Rana sv. Franje, 17. rujna, kada je bilo klanjanje pred Presvetim na temu „Sa sv. Franjom pred Euharistijskim Isusom“. Drugi dan bilo je upoznavanje života sv. Franje i franjevaca, samostanskih i s posebnim naglaskom na svjetovne franjevce, u čemu su važnu ulogu imali zajednica Franjevačkog trećeg reda u župi sv. Ivana. Treći dan bio je posvećen sv. Klari i klarisama o kojima je uz prigodnu multimedijalnu prezentaciju govorio fra Vladimir Vidović župni vikar.

Najave