Četvrtak, 25 srpnja, 2024
Novosti

Proslava Svetkovine Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji Labinskoj

U nedjelju, 31. svibnja 2015. godine u Svetoj Nedelji Labinskoj svečano je proslavljena svetkovina Presvetog Trojstva zaštitnika župe. Svečanu koncelebriranu misu u poslijepodnevnim satima predvodio je vlč. Roko Smokrović, župni vikar Katedralne župe u Puli. Uz župnika preč. Milivoja Korena i župnog vikara vlč. Carlosa Fonseca, sudjelovalo je i više svećenka Labinskog dekanata. Njima se pridružio i vlč. Sergije Jelenić, kancelar Biskupije koji je rodom iz Svete Nedelje.

Vlč. Roko je u svojoj propovjedi govorio o Bogu kao najmoćnijem zagovorniku koga je odabrala ova župa. Mi Boga možemo spoznavati po njegovim djelima, ali najviše nam se otkriva u Sinu Isusu Kristu, u snazi Duha Svetoga. Dapače, po krštenju mi smo najuže povezani s Presvetim Trojstvom – postali smo djeca Božja. Potrebno je to i biti u našoj svakodnevici, svjedočiti i drugima Božju dobrotu i ljubav.

Na misi se okupio oveći broj vjernika, osobito mlađih obitelji s djecom. Župni zbor je vrlo lijepim pjevanjem uzveličao ovo slavlje. Nakon mise vjernici su se okupili na prostoru uz crkvu i uz kolače i piće još su se dugo zadržali u ugodnom druženju.

Najave