Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NovostiUdruge

Prisjetimo se predstave: „Faustina – Božje ime je milosrđe“

Dani trodnevnice uoči Nedjelje Božjega Milosrđa prigoda su da se prisjetimo predivne kazališne predstave o životu sv. Faustine Kowalske, „Faustina – Božje ime je milosrđe“, premijerno uprizorene u Puli, u Domu Hrvatskih Branitelja, 17. travnja 2017. (Scenarij i režija: fra Ivan M. Lotar OFMConv. Izvode: Radnici Milosrdnog Isusa)

Predstavu „Faustina – Božje ime je milosrđe“ možete pogledati ovdje:

Predstava “Faustina – Božje ime je milosrđe”

U danima trodnevnice uoči Nedjelje Božjega Milosrđa donosimo i razgovor o povijesti štovanja Božjeg Milosrđa u našoj biskupiji. Nenad Sabadi, predsjednik Udruge, nam govori koja je razlika između Štovatelja Božjega Milosrđa i Radnika Milosrdnog Isusa, koje su aktivnosti Udruge RMI, progovara o organizaciji trodnevnice i blagdana…

Nenad Sabadi(treći s lijeva), i drugi članovi RMI

Radnici Milosrdnog Isusa o sebi: “RADNICI MILOSRDNOG ISUSA i ŠTOVATELJI BOŽJEGA MILOSRĐA.Katolička udruga „Radnici Milosrdnog Isusa“ nastala je iz želje i potrebe članova molitvene zajednice Štovatelja Božjeg Milosrđa iz Pule, te članova molitvene zajednice župe sv. Ivana Krstitelja za evangelizacijom, navještanjem i svjedočenjem Radosne vijesti i Isusa Krista. Odakle ta želja? Božjom Providnošću i marljivim radom sestara Milosrdnog Isusa, koje od 2000. godine djeluju u sklopu doma za starije i nemoćne „Sveti Polikarp“, u Pulu 2004. godine dolaze članovi Škole Nove Evangelizacije iz Poljske te zainteresiranima održavaju prvi u nizu tečajeva te škole: tečaj Filip. Upoznati s novim načinom navještanja, novim metodama i novim žarom, sve u skladu sa zaključcima II. Vatikanskog koncila i naukom Crkve, skupina vjernika odlučuje se na konkretnije djelovanje u smjeru nove evangelizacije grada Pule, cijele Istre, ali i šire. Uključuju se, uz sestre Milosrdnog Isusa, u organiziranje noćnih bdijenja svakog posljednjeg petka u mjesecu u kapelici Milosrdnog Isusa u domu sv. Polikarpa te u vođenje molitvene zajednice Štovatelja Božjeg Milosrđa. Sudjeluju na ostalim tečajevima u sklopu Škole Nove Evangelizacije (npr. Emaus, Ivan, Pavao, Pavlova tajna, Mojsije, Povijest spasenja i Apolon) te tako prolaze formaciju te škole i osposobljavaju se za samostalno vođenje istih tečajeva. Ti tečajevi, uz veliku suradnju posvećenih osoba i laika, bude i učvršćuju vjeru sudionika te ih osposobljavaju da svoju vjeru prenose, na što nas je sam Isus pozvao („Idite po svem svijetu i propovijedajte Radosnu vijest svakom stvorenju.“ Mk 16, 15). Djelovanje se postupno počelo širiti pa su se tečajevi održali i u Rijeci, Zagrebu, Splitu i na Cresu, a svakim danom raste interes šire hrvatske vjerske zajednice. Radi lakšeg i kvalitetnijeg djelovanja osnovana je civilna i vjerska udruga, koja na nov način, prilagođen potrebama današnjeg svijeta, nastoji ljudima približiti Evanđelje i omogućiti im susret sa živim Kristom. S tim ciljem našem radu pripadaju i duhovne obnove za krizmanike gdje nastojimo mladim osobama objasniti temeljne istine vjere i potaknuti ih da ostanu u krilu Crkve. Naravno, udruga je uključena i u razna djelovanja Porečke i Pulske biskupije, a članovi su osim toga aktivno uključeni u pastoralni život svoje župe. Bog je započeo svoje djelo obnove naroda na ovaj način i u Hrvatskoj.”

Najave