Petak, 14 lipnja, 2024
Pastoral mladih

Pazin: Sastanak dijecezanskih voditelja KMNL

Ovogodišnja završnica Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata održati će se u Porečkoj i Pulskoj biskupiji od 30. svibnja do 1. lipnja. Fra Tomislav Hrstić, voditelj istarske KMNL „bl. Miroslav Bulešić“, u svojstvu domaćina, upoznao je sudionike sastanka sa programom te ih izvijestio o napredovanju priprema.

U petak, 7. ožujka 2014. u Pazinskom kolegiju održan je radni sastanak voditelja biskupijskih katoličkih malonogometnih ekipa koje će sudjelovati na ovogodišnjoj završnici KMNL Crkve u Hrvata. Sastanak je vodila Ivana Čogelja, voditeljica Ureda HBK za mlade, a sudjelovao je i povjerenik za mlade u Porečkoj i Pulskoj biskupiji vlč. Dalibor Pilekić.

Susret je započeo razgledavanjem dvorane Pazinskog kolegija – Klasične gimnazije gdje će se igrati i finale 1. lipnja 2014. Na završnici će sudjelovati sveukupno 16 ekipa iz 13 nad/biskupija. Zastupljene će biti: Đakovačko-osječka nadbiskupija, Mostarsko-duvanjska biskupija, iz koje će doći i prošlogodišnji pobjednici završnice, Vrhbosanska nadbiskupija, Splitsko-makarska nadbiskupija, Zagrebačka nadbiskupija, Kotorska biskupija, Dubrovačka biskupija, Požeška biskupija, Porečka i Pulska biskupija kao domaćin sa dvije ekipe, Zadarska nadbiskupija, Riječka nadbiskupija, Bjelovarsko-križevačka nadbiskupija koja ove godine sudjeluje po prvi put te Šibenska biskupija iz koje osim dijecezanskih pobjednika dolaze i prošlogodišnji dobitnici fair-play nagrade.   Zajednički susret ekipa sa biskupskom misom i prigodnim programom predviđen je 30. lipnja u Svetvinčentu, rodnoj župi blaženog Miroslava Bulešića, gdje se u župnoj crkvi nalazi i njegov grob. Ekipe će biti smještene u Novigradu, Puli, Labinu, Pazinu i Žminju a utakmice će se igrati u dvoranama u Puli, Poreču, Pazinu i Labinu. Nakon ždrijeba i određivanja skupina, sudionici susreta su, prema ranije utvrđenom dnevnom redu, načelno definirali članove peteročlanog Disciplinskog povjerenstva koje će nadzirati pravilno odvijanje svih segmenata organizacije i igre malonogometne lige temeljem Disciplinskog pravilnika. Disciplinskim pravilnikom KMNL-a utvrđeni su uvjeti za igranje i suđenje Katoličke malonogometne lige, rangiranje, nadležnost, kao i drugi odnosi bitni za rad Katoličke malonogometne lige. Također se propisuju prekršaji, postupak i kazne za: igrače, voditelje ekipa, suce (službene osobe) i ekipe. Povjerenstvo će osim toga biti zaduženo za odabir dobitnika nagrade fair play, te za provjeru dokumentacije.

Tijekom dva dana održavanja završnice KMNL u četiri grada Porečke i Pulske biskupije ljubitelji nogometa moći će vidjeti malonogometna nadmetanja koja se odlikuju poštivanjem kršćanskih vrednota u ponašanju, izražavanju i međuljudskim odnosima.

Najave