Utorak, 25 lipnja, 2024
Katehetski ured

Održana županijska vjeronaučna olimpijada

Istarsku županiju – Porečku i Pulsku biskupiju će na državnom natjecanju, koje će se održati od 2. do 4. travnja 2014., predstavljati škole koje gaje „tradiciju kvalitete“ i zapažene uspjehe na vjeronaučnim olimpijadama, pulski gimnazijalci i osnovnoškolci iz Žminja.

U srijedu, 19. veljače 2014., u Pazinskom kolegiju održana je županijska – biskupijska razina natjecanja iz vjeronauka za osnovne i srednje škole.

Sudjelovalo je osam osnovnoškolskih ekipa, dakle ukupno 32 učenika, od kojih su najbolji bili učenici OŠ Vladimira Gortana iz Žminja pod vodstvom mentorice Nele Peteh sa 84, 50 bodova. Drugo mjesto u kategoriji osnovne škole osvojila su djeca iz Područne škole Vrh Osnovne Škole Vazmoslava Gržalje iz Buzeta u pratnji mentorice Ksenije Šćulac sa 74,50 bodova. Učenici iz Barbana, iz OŠ Jure Filipovića, sa mentoricom Arankom Prajz, sa 60,25 bodova osvojili su treće mjesto u kategoriji osnovnih škola.

U srednjoškolskom rangu bodovni prag za pristup županijskoj razini dostiglo je pet ekipa pa se je u kategoriji srednjih škola natjecalo 20 učenika. Na vrhu rang liste za srednje škole se, kao i za osnovne, i ove godine potvrdila višegodišnja kvaliteta pa su tako prvo mjesto, sa 86,50 bodova, osvojili pulski gimnazijalci sa mentorom Kazimirom Berljavcem. Drugo mjesto, sa osvojenih 79,50 bodova, odnijeli su učenici porečke SŠ Mate Balote sa mentoricom Mirnom Bunčić. Treće mjesto u kategoriji srednjih škola, sa 69,50 bodova osvojili su natjecatelji iz Pazinskog kolegija-klasične gimnazije sa mentoricom Marijom Grakalić.

Foto

Najave