Utorak, 21 svibnja, 2024
Miroslav BulešićNovosti

Obilježavanje obljetnice rođenja bl. Bulešića

VALBADON: 103. obljetnica rođenja bl. Miroslava Bulešića u njemu posvećenoj crkvi u Valbandonu bit će obilježena svečanim misnom slavljem, u subotu, 13. svibnja 2023.

Misu, s početkom u 9 sati, predvodit će vlč. Vladimir Brizić, župnik Galižane.

OTKAZANO ! ! Zbog najave obilne kiše misa na otvorenom u blaženikovom rodnom selu se neće održati! ČABRUNIĆI: Obljetnica rođenja bl. Miroslava Bulešića u njegovom rodnom selu Čabrunići i ove će godine biti tradicionalno obilježena druge nedjelje svibnja s početkom u 11 sati, ispred njemu posvećene kapelice, na trgu ispred blaženikove rodne kuće. Ove je godine ta druga subota svibnja točno na obljetnicu rođenja, 13. svibnja. Misu će predvoditi fra Matija Koren, iz Franjevačkog samostana sv. Franje u Rovinju.

LANIŠĆE: Obljetnicu rođenja bl. Miroslava Bulešića, u subotu, 13. svibnja 2023.,  Župa Lanišće obilježit svečanom pjevanom Laniškom misom, s početkom u 17 sati. Toga će dana Lanišće posjetiti 2 autobusa hodočasnika, jedna istarska i jedna zagrebačka župa, najavljeno je.

Nakon mise biti će prigoda za vođeni obilazak spomen prostora, župne kuće gdje je blaženik ubijen.

U 19:30, u župnoj crkvi, bit će održana projekcija filma “Razgovor”, redatelja Dominika Sedlara, o jedinom susretu i razgovoru između kardinala Stepinca i maršala Tita.

Najave