Nedjelja, 26 svibnja, 2024
Novosti

Najava svetkovine Uznesenja u našim prvostolnicama

Najave proslava svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na području Porečke i Pulske biskupije:

Poreč: Mise na Svetkovinu Velike Gospe

Na Svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, u ponedjeljak, 15. kolovoza 2016. godine, svete će Mise u porečkoj prvostolnici biti: u 07.30 u Bazilici, u 09 u crkvi Gospe od Anđela, u 11 središnje misno slavlje u Bazilici će predvoditi biskup u miru mons. Ivan Milovan. Večernje misno slavlje u Bazilici bit će u 19 sati.

Pula: Svetkovina Uznesenja Marijina u katedrali

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, u ponedjeljak, 15. kolovoza 2016. godine, u pulskoj prvostolnoj župi bit će 4 misna slavlja. Jutarnje u 8 sati u crkvi Misericordiae, u 9 sati na talijanskom jeziku u katedrali predvodi preč. Željko Staver, u 10.30 središnje svečano misno slavlje predvodi preč. Piergiorgio De Angelis, rektor pulskog Biskupijskog misijskog sjemeništa „Redemptoris Mater“. Večernje misno slavlje, s početkom u 20 sati bit će u katedrali.

Šijana (Pula): Trodnevnica povodom svetkovine Uznesenja

U Svetištu Gospe od Milosti u Šijani svetkovini Uznesenja Marijina prethodit će trodnevna duhovna priprava od petka, 12. kolovoza do nedjelje, 14. kolovoza, svakodnevno s početkom u 19 sati. U ponedjeljak, 15. kolovoza, na dan svetkovine, središnje svečano misno slavlje u 19 sati, kao i trodnevnicu, predvodit će fra Bojan Rizvan.

Božje Polje (Vižinada): Proslava Velike Gospe

Jedno od najpoznatijih hodočasničkih odredišta o blagdanu Uznesenja na području Porečke i Pulske biskupije je crkva Blažene Djevice Marije na lokalitetu Božje Polje nedaleko Vižinade. U ponedjeljak, 15. kolovoza 2016. u 11 sati misno slavlje na otvorenom, pored crkve, predvodit će kancelar biskupije preč. Sergije Jelenić.  Sat vremena prije mise bit će mogućnost za ispovijed.

Najave