Subota, 13 srpnja, 2024
GlazbaNovosti

Mnoštvo događaja do kraja studenog

NAJAVE DOGAĐANJA U POREČKOJ I PULSKOJ BISKUPIJI DO 30. STUDENOG 2015.

Subota, 21. studeni 2015. Poreč: Svetkovina sv. Maura, zaštitnika Porečke biskupije i Grada Poreča

Prva sv. Misa na blagdan sv. Maura, u subotu, 21. studenog 2015., biti će u Bazilici s početkom u 8,00 sati. Misu će predvoditi domaći župnik preč. Milan Zgrablić.

Središnje svečano euharistijsko slavlje predvodit će mons. Mate Uzinić, biskup dubrovački, s početkom u 10,30 sati. Na svečanom euharistijskom slavlju sudjelovat će biskupi Riječke metropolije i svećenici Porečke i Pulske biskupije. Nakon euharistijskog slavlja održat će se svečana procesija s relikvijama sv. Maura po gradskim ulicama.

Večernju svečanu sv. Misu s početkom u 18,00 sati predvodit će mons. Dražen Kulteša, porečki i pulski ordinarij. Po završetku tog misnog slavlja biti će uručena Biskupijska priznanja ovogodišnjim dobitnicima.

Na svečanim misnim slavljima pjevat će katedralni zbor pod ravnanjem orguljaša g. Marka Ritoše.

Nedjelja, 22. studeni 2015. Borut: Blagoslov zvona

U nedjelju, 22. studenog, biskup u miru mons. Ivan Milovan će blagosloviti zvona tamošnje župne crkve sv. Mihovila arkanđela. Svečano misno slavlje započinje u 12 sati.

Nedjelja, 22. studeni. Pula: Smotra zborova Pulskog dekanata

Župni zborovi Pulskog dekanata susresti će se u pulskom samostanu sv. Franje Asiškog, u nedjelju, 22. studenog s početkom u 17 sati.

Nedjelja, 22. studeni 2015.: Pula: Franjevačke pučke misija

U Pulskom samostanu sv. Antuna Padovanskog, od 22. do 29. studenog odvijati će se Franjevačke pučke misije. Franjevačke pučke misije održavaju se pod geslom “Danas mi je boraviti u tvojoj kući”. To je pastoralni projekt u organizaciji Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, za čijeg će se trajanja petnaestak franjevaca misionara približiti ljudima Grada Pule u različitim segmentima svakodnevnog života: posjetom bolnicama, školama, domovima za starije i nemoćne, i sličnim institucijama, ali i susretima po obiteljima, susretima sa djecom i mladima u župi te druženjem sa svim grupama i aktivnim članovima župa. Osim toga crkvi sv. Antuna Padovanskog svakodnevno će se održavati razni duhovno-molitveni sadržaji i pobožnosti, te večernji programi uz svjedočanstva, glazbu i prigodne igrokaze.

Misije se održavaju u duhu svetog Franje Asiškog koji je želio obnoviti Crkvu, ali i duhu pape Franje koji na neki novi način također obnavlja Crkvu napominjući da je svakome od nas potrebna duhovna obnova uz obraćenje i rast u vjeri. Na ovim misijama sudjelovati će petnaestak misionara čiji će rad koordinirati fra Ivan Matić, voditelj kuće Tabor u Samoboru. Misionari su franjevački svećenici koji su na raznim službama u samostanima provincije.

Na početku misija, u nedjelju 22. studenog, misno slavlje sa početkom u 18 sati predvodit će biskup u miru mons. Ivan Milovan, a u nedjelju 29. studenog, u 12 sati, svečano misno slavlje završetka misija  predvoditi će porečki i pulski biskup mons. dr. Dražen Kutleša.

Program misija u privitku.

Nedjelja, 22. studeni 2015. Sveti Petar u Šumi: Duhovna obnova za mlade

U nedjelju, 22. studenog u Sv. Petru u Šumi održati će se duhovna obnova za mlade na kojoj će gosotvati Alan Hržica i Molitvena zajednica Srce Isusovo iz Zagreba. Susret započinje u  17 sati.

Četvrtak, 26. studeni 2015. Pula: Predstavljanje knjige “Sve za Boga, vjeru i puk: biskup Juraj Dobrila u svom vremenu”

Državni arhiv u Pazinu i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli organiziraju predstavljanje knjige autora dr. sc. Mihovila Dabe “Sve za Boga, vjeru i puk: biskup Juraj Dobrila u svom vremenu”. Knjigu će predstaviti: prof. dr. sc. Alfio Barbieri, Doc. dr. sc. Elvis Orbanić, prof. dr. Nevio Šetić i dr. sc. Mihovil Dabo. Predstavljanje će se održati u četvrtak 26. studenog 2015. godine na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli s početkom u 12 sati.

Subota, 28. studeni: Fažana: Blagoslov adventskog vijenca i humanitarna prodaja

U subotu, 28. studenog 2015., u 17 sati, na fažanskom mjesnom trgu održati će se blagoslov velikog adventskog vijenca, te prodaja adventskih vijenaca čiji će prihod biti namijenjen Kući skrbi u Majmajoli.

Subota, 28. studeni 2015. Pula: Đakonsko ređenje

U pulskoj Katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije, u subotu 28. studenog, 4 đakona iz pulskog Biskupijskog misijskog sjemeništa „Redemptoris Mater“ primiti će red đakonata po rukama porečkog i pulskog ordinarija mons. dr. Dražena Kutleše. Misa ređenja započinje u 11 sati.  

Subota 28. studeni 2015. Svetvinčenat: Smotra zborova Rovinjsko – kanfanarskog dekanata

Zborovi Rovinjsko – kanfanarskog dekanata susresti će se u Svetvinčentu, u župnoj crkvi, u subotu, 28. studenog s početkom u 17 sati.

Nedjelja 29. studenog 2015. Pula: Završetak Franjevačkih pučkih misija

Misu na završetku Franjevačkih pučkih misija, u samostanu sv. Antuna Padovanskog, s početkom u 12 sati predvoditi će porečki i pulski ordinarij mons. Dražen Kutleša.

Nedjelja, 29. studenog 2015. Podlabin: ZEMI

Adventski ZEMI, Zajednička euharistija mladih Istre, održati će se u župnoj crkvi Gospe Fatimske u Podlabinu. Program započinje u 17h katehezom koju će izreći vlč. Luka Pranjić. U 18h će započeti ispovijedi i krunica, a u  19h  će biti sv. Misa koju predvodi vlč.  Želimir Bagavac.

Najave